Προσοχή! Πιθανές απάτες σε βάρος του καταναλωτικού κοινού!Ο HATTA (Σύνδεσμος Εν Ελλάδι Τουριστικών Επιχειρήσεων) μας ενημερώνει: Προσοχή! Πιθανές απάτες σε βάρος του καταναλωτικού κοινού! Μετά το κύμα εξαπατήσεων εις βάρος τουριστικών επιχειρήσεων την αποκάλυψη του οποίου έκανε η Ελληνική Αστυνομία με τη συνδρομή του ΗΑΤΤΑ, νέο φαινόμενο παρουσιάζεται με στόχο αυτή τη φορά το καταναλωτικό κοινό.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα μεμονωμένα άτομα ή και ομάδες ατόμων διοργανώνουν συγκεντρώσεις τύπου σεμιναρίου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια των οποίων επιδιώκουν να «στρατολογήσουν» συνεργάτες οι οποίοι με την καταβολή πάγιας «συνδρομής» της τάξης των 250,00 € συνδέονται σε σύστημα παροχής πακέτων διακοπών σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Σκοπός των ατόμων που συνδέονται στο εν λόγω σύστημα είναι να δελεάσουν περισσότερα άτομα να συνδεθούν ώστε να λαμβάνουν αμοιβή 50€ ανά νέο μέλος που συνδέουν και ούτω καθ' εξής.

Επειδή η ανωτέρω πρακτική προσιδιάζει σε μορφές απάτης που έχουν κατά καιρούς παρουσιαστεί, ο ΗΑΤΤΑ έχει ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές ώστε να ερευνηθεί το θέμα και να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του φαινομένου, η πιθανή εξαπάτηση καταναλωτών και η πιθανότατη φοροδιαφυγή.

Ενόψει της έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδου ο ΗΑΤΤΑ συστήνει στο καταναλωτικό κοινό να δίνει μεγάλη προσοχή στην επιλογή της επιχείρησης στην οποία θα αναθέσει τη διοργάνωση των διακοπών του για τη αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων. Υπενθυμίζει δε ότι τα νόμιμα Τουριστικά Γραφεία που λειτουργούν έχοντας τις προϋποθέσεις που ορίζει η νομοθεσία και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού είναι οι επιχειρήσεις που μπορούν να εμπιστευθούν οι καταναλωτές για την άρτια οργάνωση των διακοπών τους.

Πηγή: HATTA

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr