Με "λαχταριστή" διάθεση για δημιουργία, ολοκληρώθηκαν τα Chefs’ Choice Awards που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Boussias και το Hotel & Restaurant Daily. Τα βραβεία Chefs Choice, που ήρθαν για να μείνουν και να εξελιχθούν σε θεσμό, αποκαλύπτουν τις προτάσεις, την γκάμα των υλικών και τις πρώτες ύλες που προτιμούν οι Έλληνες σεφ στις γαστρονομικές τους δημιουργίες.

Πώς πραγματοποιήθηκε η αξιολόγηση; Μέσα από μια «τυφλή» μαγειρική δοκιμασία. Τα Chefs Choice γέμισαν τον πάγκο της εκπαιδευτικής κουζίνας των ΙΕΚ ΑΚΜΗ με πληθώρα προϊόντων από όλη την Ελλάδα και άφησαν τους σεφ της Κριτικής Επιτροπής να κάνουν αυτό που γνωρίζουν καλύτερα... να δημιουργήσουν γεύσεις! Τα υποψήφια προϊόντα μαγειρεύτηκαν, η μαγειρική δοκιμή βιντεοσκοπήθηκε και η γεύση απέκτησε εικόνα μέσα από την αριστοτεχνική παρουσίαση των τελικών πιάτων από τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής. Μετά το τέλος της μαγειρικής δοκιμής, οι σεφ διάβασαν και τον φάκελο των υποψηφιοτήτων για να ολοκληρώσουν τη βαθμολογία των υλικών.

Τα βασικά κριτήρια που έλαβαν υπόψη τους οι chef για να αξιολογήσουν την κάθε υποψηφιότητα είναι η καινοτομία και η λύση που προσφέρει στις κουζίνες υψηλών ταχυτήτων κάθε προϊόν, η ποιότητα, τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, η γεύση, η εμφάνιση και η αξιοποίηση υπεύθυνων περιβαλλοντικών πρακτικών από τις επιχειρήσεις παραγωγής. Τα βραβευμένα προϊόντα θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το sticker της βράβευσης στη συσκευασία τους, αλλά και σε κάθε ενέργεια marketing και επικοινωνίας.

Δύο κορυφαία βραβεία

Μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία αναδείχθηκαν και δύο κορυφαίοι νικητές: η Unilever Food Solutions απέσπασε τη διάκριση «Chefs’ Supplier of the Year» συγκεντρώνοντας τους περισσότερους πόντους από το σύνολο των βραβείων που έλαβε στο διαγωνισμό.

Το βραβείο «Chefs’ Inspiration of the Year» απέσπασε η εταιρεία Ναουμίδης Πέτρος με το προϊόν «Πιπερόμελο (chutney)» να συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία από τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής στην κατηγορία «The Delicatessen Choice».

Winners ανά κατηγορία στα Chefs Choice Awards 2022

 • Στην κατηγορία Breakfast Choice – Cheese το Philadelphia τυρί κρέμα - Mondelez International. Κατηγορία Cheese & Dairy Products, Κατσικίσιο Τυρί - ΔΩΔΩΝΗ.
 • Στην κατηγορία Extra Virgin Olive Oil, Zakros "ADELΦOS", Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητεία Λασιθίου Κρήτης - Αγροτικός Ελαιοκoμικός Συνεταιρισμός Ζάκρου.
 • Στην κατηγορία Βeef, Κρέας ελληνικής βραχυκερατικής φυλής βοοειδών - Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company.
 • Στην κατηγορία The Delicatessen Choice, Πιπερόμελο Καυτερό (chutney) - Ναουμίδης Πέτρος.
 • Στην κατηγορία Fresh Fish, FRESH WILD FISH Amvrakikos - Κέφαλος ελευθέρας βοσκής - FRESH WILD FISH Amvrakikos by STATIRAS GROUP AE.
 • Στην κατηγορία Seafood, ΧΕΛΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ - V.GEITONAS & CO LTD.
 • Στην κατηγορία Pasta, ΗΛΙΟΣ Σπαγγέτι 6 Ολικής Άλεσης - ΗΛΙΟΣ.
 • Στην κατηγορία Φρέσκα λαχανικά - πιστοποιημένα τυποποιημένα λαχανικά ευρείας κυκλοφορίας και κατανάλωσης, ΤΟΜΑΤΑ KUMATO - SYNGENTA και Αγροτικός Συνεταιρισμός ΝΟΤΟΣ.
 • Στην κατηγορία Συσκευασμένες έτοιμες σαλάτες, ΤΡΑΓΑΝΗ σαλάτα Aπ' τα Περιβόλια του Βεζύρογλου και τη Syngenta.
 • Στην κατηγορία The Condiments’ Choice, Hellmann's Real Μαγιονέζα - Unilever Food Solutions.
 • Στην κατηγορία The Sweet Choice, Carte D'Or Buffet μείγμα για Κέικ με γεύση Σοκολάτας - Unilever Food Solutions.
 • Στην κατηγορία Ice Cream & Sorbet, LUKUM & ROSE - KAYAK ABEE. Στην κατηγορία Products Sold as Free-From, Knorr Επαγγελματικός Ζωμός Λαχανικών σε Gel - Unilever Food Solutions.
 • Στην κατηγορία The Vegan Choice, Hellmann's Vegan - Unilever Food Solutions.

Για να ανακαλύψετε όλους τους νικητές των Chefs’ Choice Awards 2022, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://www.chefschoiceawards.gr/

Χορηγοί των βραβείων ήταν το Aqua Carpatica και ΙΕΚ ΑΚΜΙ και Υποστηρικτής το Sunny Day Catering

Χορηγοί επικοινωνίας των Chefs’ Choice ήταν η αθηΝΕΑ και το in2life.gr

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr