Αρχοντικό ΕλληνόπυργουΟ ξενώνας ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΝ ΕΛΛΗΝΟΠΥΡΓΟΥ θα γίνει για εσάς το επόμενό σας "μυστικό καταφύγιο", μέσα σε ένα πολυτελές περιβάλλον κλασικής αισθητικής, σε ένα από τα γραφικότερα χωριά των Αγράφων, τον Ελληνόπυργο Καρδίτσας, θα ζήσετε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ο ξενώνας, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, είναι ένα πλήρως αποκατεστημένο παλαιό αρχοντικό, των τελών του 19ου αιώνα. Φτιαγμένο με τα πρωταρχικά υλικά του τόπου όπως πέτρα, ξύλο, σίδηρο, ασβέστη και γυαλί, αποτελεί ένα εξαίρετο δείγμα αρχιτεκτονικής της περιοχής.

Αρχοντικό ΕλληνόπυργουΤο ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΝ ΕΛΛΗΝΟΠΥΡΓΟΥ διεσώθηκε και αποκαταστάθηκε πλήρως από το Κοινωφελές Πολιτιστικό Ίδρυμα «Αρχοντικόν Συρμού (Ζήγρα) Ελληνοπύργου» για αυτό και τα εννέα ευρύχωρα δωμάτια, φέρουν ονομασίες δωρητών του ιδρύματος. Γνωστά ονόματα της επιχειρηματικής και ναυτιλιακής ιστορίας της νεώτερης Ελλάδας, που καθένα από αυτά έχει το δικό του ειδικό βάρος. Για αυτό και καθένα από τα δωμάτια έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα και διακόσμηση. Όλα είναι εξοπλισμένα με αυτόνομη θέρμανση, διακριτική καθημερινή υπηρεσία δωματίου, μαρμάρινα μπάνια, τηλεόραση LCD, σεσουάρ, καθώς και πρόσβαση σε ένα άνετο σαλόνι υποδοχής με τζάκι. Για ακόμη πιο ιδιαίτερες στιγμές θαλπωρής στον προσωπικό σας χώρο, ζητήστε κάποιο από τα δωμάτια με τζάκι.

Μία από τις καλύτερες στιγμές της ημέρας σας θα είναι δίχως άλλο, το πρωινό στην τραπεζαρία, όπου θα σας περιμένουν, ολόφρεσκες παραδοσιακές πίτες, ντόπιες μαρμελάδες, αυγά που μαγειρεύονται κατά την προτίμησή σας και φρέσκα φρούτα. Ένα "δυνατό" ξεκίνημα πριν την εξόρμηση σας στη Λίμνη Πλαστήρα, στα Μοναστήρια, αλλά και στα δεκάδες αξιοθέτα των γύρω περιοχών. Όταν επιστρέψετε ο κ. Γιώργος, ψυχή και υπεύθυνος του ξενώνα, θα ετοιμάσει για εσάς τον καφέ ή το ποτό σας, που μπορείτε να το απολαύσετε στο καθιστικό ή στο bar του ξενώνα. Κάθε λεπτομέρεια στο ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΝ ΕΛΛΗΝΟΠΥΡΓΟΥ έχει το προσωπικό στίγμα των ανθρώπων που σας περιποιούνται με μεράκι και το πιο ζεστό τους χαμόγελο.

Αρχοντικό ΕλληνόπυργουΟ ξενώνας βρίσκεται στο κέντρο του Ελληνόπυργου και απέχει 330χλμ. από την Αθήνα και 250χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Ο Ελληνόπυργος απέχει 30χλμ. από την Καρδίτσα και 10 χλμ. από τη λίμνη Πλαστήρα, είναι χωριό των Αγράφων στην βόρεια πλευρά της προεξοχής της Πίνδου Καψούνα (υψ. 957μ.) και είναι κτισμένο σε υψόμετρο 590μ. Τα όμορφα πέτρινα σπίτια, τα περισσότερα των οποίων (ανάμεσα σε αυτά και το Αρχοντικόν) κτίσθηκαν μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλίας (1881) και ανέδειξαν τον Ελληνόπυργο στον μόνο σήμερα παραδοσιακό οικισμό της Καρδίτσας.

Το ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΝ ΕΛΛΗΝΟΠΥΡΓΟΥ προσφέρεται για άνετη διαμονή και εξορμήσεις προς τη λίμνη Πλαστήρα και τα γύρω μοναστήρια (Κορώνης, Αγ. Γεωργίου – Καραισκάκη, Πελεκητής, Σπηλιάς, Αγ. Τριάδος) καθώς και προς την Πόρτα Παναγιά, τους Γόμφους, την Πύλη, τη Μεσοχώρα, την Ελάτη, το Περτούλι, τα Τρίκαλα και τα Μετέωρα. Προσφέρεται, ακόμη, για περιπάτους στους δρομίσκους και τα μονοπάτια προς τον Αη-Θανάση/Ταμπούρια (το μέρος με την εξαίσια θέα στον Θεσσαλικό κάμπο, όπου ο Γ. Καραισκάκης έδωσε την πρώτη του μάχη με τους Τούρκους), τη Σπηλιά του Καραισκάκη, τον «Ελληνόπυργο» (το αρχαίο μνημείο που σώζεται εν μέρει μέχρι σήμερα και στο οποίο το χωριό οφείλει το τωρινό όνομα του), το Λιβαδερό και τον Καστανεώνα, τον Άγιο Κωνσταντίνο και την κορυφή «Καψούνα».

Προσφέρεται, επίσης, για να γνωρίσει ο επισκέπτης τα μνημεία του χωριού: Την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής (κτίσμα του 1858 με υπέροχο ξυλόγλυπτο τέμπλο, δεσποτικό και άμβωνα και την επίστρωση του δαπέδου με πλακάκια του 1878), την Eκκλησία του Αγίου Γεωργίου (υπέροχο αρχιτεκτονικό μνημείο ναοδομίας του 1818), την ανάλαφρη Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου (κτίσμα του 1925), το Λαογραφικό Μουσείο κ.α., όλα πετρόκτιστα, και, ύστερα να απολαύσει τις παραδοσιακές ταβέρνες/καφενεία της Κεντρικής Πλατείας του Χωριού.

Λίγα Λόγια για την περιοχή

Ο Ελληνόπυργος

Ο Ελληνόπυργος (πρώην «Γράλιστα») είναι χωριό των Αγράφων στην βόρεια πλευρά της προεξοχής της Πίνδου Καψούνα (υψ. 957μ.) και είναι κτισμένο σε υψόμετρο 590μ. Το χωρίζει σε δυο συνοικίες ο Γραλιστιώτης που έχει τις πηγές του στο χωριό. Έχει μακρά ιστορία. Στην περίοδο της Τουρκοκρατίας δεν είχε τουρκική φρουρά και μετέσχε στις Επαναστάσεις του 1854 και 1878 κατά των Τούρκων. Στο χωριό μεγάλωσε και έδωσε την πρώτη μάχη του κατά των Τούρκων (1819) ο Ήρωας της Επαναστάσεως του 1821 Γεώργιος Καραϊσκάκης. Οι Τούρκοι έκαψαν το χωριό επανειλημμένα. Το 1854 το κατέστρεψαν σχεδόν πλήρως και 1878 μερικώς.

Η λίμνη Πλαστήρα

Η λίμνη ΠλαστήραΗ λίμνη Πλαστήρα βρίσκεται 10χλμ. περίπου από τον Ελληνόπυργο, σε υψόμετρο 800 μ. Απέχει 325 χλμ. από την Αθήνα και 250 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζοντας τη έναν απο τους πλέον εύκολα προσβάσιμους προορισμούς στην Ελλάδα. Το τοπίο είναι συναρπαστικό καθώς η πανέμορφη λίμνη αγκαλιάζεται από ψηλά κατάφυτα βουνά, ενώ η περιοχή θεωρείται "παράδεισος" για κάθε φυσιολάτρη καθώς παρέχει τη δυνατότητα για ορειβασία, ψάρεμα, για εξάσκηση σε όλων των ειδών τα αθλήματα βουνού και περιπάτους στο δάσος. Το κύριο κίνητρο να ταξιδέψει κανείς είναι να βρεθεί σε άλλο μέρος και να ξεφύγει, έστω και προσωρινά, απο τη ρουτίνα, τους περιορισμούς και το άγχος της καθημερινής ζωής.

Μετέωρα

Τα Μετέωρα ένα χαρακτηρισμένο από τον ΟΗΕ Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς απέχουν μόλις 55χλμ. από τον Ελληνόπυργο. Αποτελούν ένα σημαντικό μνημείο της Ορθοδοξίας και έχουν χαρακτηριστεί «δεύτερο Άγιο Όρος» εξαιτίας της σημαντικής επιρροής που άσκησαν. Τα πρώτα μοναστήρια άρχισαν να κτίζονται τον 14ο αιώνα και στο πέρασμα του χρόνου υπέστησαν πολλές ανακατασκευές προκειμένου να πάρουν τη σημερινή τους μορφή. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει θησαυρούς, τοιχογραφίες, θρησκευτικά κειμήλια και αντικείμενα από την καθημερινότητα των μοναχών.

Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου

Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου

Το χιονοδρομικό κέντρο στο Περτούλι Τρικάλων βρίσκεται στη θέση Λιβάδια σε υψόμετρο 1.200μ – 1.340μ. Διαθέτει τρείς πίστες, μια κόκκινη, μια μπλε και μια πράσινη και ισάριθμοι αναβατήρες επιτρέπουν την μεταφορά των σκιέρ σε αυτές. Ένας από τους τρείς αναβατήρες είναι εναέριος διθέσιος και προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν το τοπίο χωρίς να διαθέτουν απαραίτητα εξοπλισμό σκι. Θεωρείται ένα μεσαίου μεγέθους καλά εξοπλισμένο χιονοδρομικό κέντρο και για αυτό αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών τους χιονισμένους χειμερινούς μήνες.

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΠΥΡΓΟΣ: Τηλέφωνο 24410 33000

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr