Anguilla

Η Anguilla είναι ένας μικρός θησαυρός στη βόρειο Καραϊβική. Γαλήνια και απομονωμένη, είναι ένα επίπεδο νησί με σχεδόν καθόλου λόφους, με εκτενείς κοραλλιογενείς υφάλους, ιδιωτικούς κόλπους, τιρκουάζ νερά και εντυπωσιακές λευκές αμμουδιές. Το νησί συνδυάζει την αποικιακή παράδοση της Καραϊβικής με το σύγχρονο τρόπο ζωής, και έτσι οι επισκέπτες βρίσκουν τον απόλυτο συνδυασμό για τις διακοπές τους, ανάμεσα σε φιλικούς και πρόσχαρους κατοίκους.

Οι φιλόξενοι κάτοικοι υποδέχονται τους επισκέπτες στο σπιτικό τους, γνωρίζοντας τον τρόπο που θα σας κερδίσουν ενώ είναι υπερήφανοι για τις πανέμορφες παραλίες και τα εκπληκτικά θέρετρα όπου θα σας φιλοξενήσουν. Υπάρχουν πολλά σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος που προστατεύονται από το κράτος και το Anguilla National Trust και προσφέρονται για την εκπαίδευση των επισκεπτών. AnguillaΜε τα ιστορικά μέρη, τα μουσεία, τις γκαλερί τέχνης, τους παγκοσμίου φήμης καταδυτικούς τόπους, τις αγορές αφορολόγητων, τις καταδύσεις και την ιστιοπλοϊα, η Anguilla κερδίζει τους επισκέπτες.

Beach Hopping σε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Καραϊβικής
Η Βόρεια Ακτή είναι έρημη, ιδανική για πεζοπορία ή για πικνίκ αλλά όχι για κολύμπι. Το Captains Bay έχει πολλούς κοραλλιογενείς υφάλους, ένας όρμος που καταλήγει στις δύο άκρες του σε βράχους, ενώ περικλείει μια λευκή αμμουδιά. Τα ρεύματα είναι δυνατά και δεν συνίσταται το κολύμπι. Το Island Harbour είναι ένα ψαροχώρι με ένα λιμάνι διάστικτο από μικρά χειροποίητα βαρκάκια. Η παραλία είναι γεμάτη φοινικόδεντρα και τα νερά σχετικά ήσυχα, αν και ορισμένες φορές με φύκια. Η γαλήνια ατμόσφαιρα είναι ιδανική για να ξεκουραστείτε ενώ οι ντόπιοι ψαράδες δεν θα σας αρνηθούν μια βόλτα με το βαρκάκι μέχρι το νησί Scrub. Παράλληλα, από εδώ υπάρχει δωρεάν μετάβαση στο Scilly Cay και δυνατότητα για κολύμπι με μάσκα γύρω από το νησάκι. Η Shoal Bay East ψηφίστηκε ως μια από τις δέκα καλύτερες παραλίες της Καραϊβικής και αποτελεί τη δημοφιλέστερη παραλία του νησιού.

Anguilla

Αυτό σημαίνει φυσικά ότι θα βρείτε ένα μεγάλο μέρος της παραλίας γεμάτο παραλιακά μπαρ, μικρά θέρετρα και φυσικά... ομπρέλες. Τα νερά είναι τέλεια, μια τεράστια πισίνα με πεντακάθαρο γαλάζιο νερό και ένας θαλάσσιος βυθός γεμάτος κοράλλια και πολύχρωμα ψάρια.
Μια περιοχή που αξίζει τη διαδρομή είναι το Limestone Bay, μια ήσυχη γωνιά όπου συχνά καταφεύγουν οι θαλάσσιες χελώνες και τα Ιγκουάνα. Το Little Bay είναι το καλύτερα κρυμμένο μυστικό της Anguilla, μια μικροσκοπική υπέροχη παραλία ιδανική για κολύμπι με μάσκα. Θα φτάσετε με θαλάσσιο ταξί από το Crocus Bay, μια επίσης όμορφη παραλία για κολύμπι και καταδύσεις με μάσκα, σε αβαθή νερά γεμάτα ψάρια και κοράλλια.
Δύο μικρά νησάκια, το Prickly Pear Cay και το Sandy Island στα ανοικτά των βορείων ακτών είναι δημοφιλής σταθμός για καταδυτικές εκδρομές και ιστιοφόρα.
Από τις αγαπημένες παραλίες, το Long Bay και το Meads Bay, όπου ειδικά το τελευταίο προσφέρει υπέροχους περιπάτους την ώρα του δειλινού.
Μεταφερόμαστε νότια του νησιού για να γνωρίσουμε τις εκεί παραλίες. Το ανατολικό άκρο και το Windard Point προσφέρονται για παρατήρηση πτηνών και για θέα προς το Scrub Island. Δεν προσφέρεται για μπάνι ή καταδύσεις. Ένα μπαράκι και μερικά ψαροκάικα είναι τα μοναδικά διακοσμητικά του Όρμου Savannah επίσης στο ανατολικό άκρο του νησιού, με αμμοθίνες. Ερημική και όχι ιδανική για μπάνιο είναι η Mimi Bay, ιδανική ωστόσο για κοχύλια και πεζοπορία. Προστευμένος όρμος και ιδανικός για μπάνιο είναι το Sandy Hill Bay, αγαπημένη παραλία των ντόπιων, με ενοικιαζόμενες βίλες και κατοικίες πάνω στο κύμα. Οι επισκέπτες σε αυτή την πλευρά του νησιού δοκιμάζουν τις γεύσεις του εστιατορίου "Straw Hat" στο Forest Bay με τα αβαθή νερά και την όμορφη θέα.
Anguilla

Ένα μικροσκοπικό κόσμημα είναι το Elsie Bay. Το Little Harbour προστατεύεται από όλες τις πλευρές και καθώς δεν έχει κύματα, είναι ιδανικό για κολύμπι και ιστιοπλοϊα. Δώστε ραντεβού στο Rendezvous Bay, μια παραλία ενός μιλίου με αμμουδιά και καθαρά νερά. Το Cove Bay περιβάλλεται με αμμοθίνες και έχει μια όμορφη παραλία, ενώ η παραλία του Maunday's Bay καταλαμβάνεται από το εντυπωσιακό Cap Juluca και για να την γνωρίσετε πρέπει να περάσετε μέσα από το θέρετρο.

Anguilla

Πεζοπορικές διαδρομές
Μια από τις πιο ευχάριστες δραστηριότητες στην Anguilla είναι οι πεζοπορία στο νησί, που παρά το μικρό μέγεθός της έχει εξαιρετικές δυνατότητες περιπλάνησης, ενώ από αρκετά σημεία μπορεί κανείς να διακρίνει και τις δύο πλευρές των ακτών, περπατώντας μέσα από χαμηλή βλάστηση και ποικίλους βραχώδεις σχηματισμούς. Φυσικά, απαιτείται ο απαραίτητος εξοπλισμός για την πεζοπορία, νερό και καπέλα, καθώς ο ήλιος γίνεται πολύ δυνατός από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα. Στο ασφαλές αυτό νησί θα συναντήσετε πολλούς ντόπιους που δεν θα αργήσουν να γίνουν φίλοι σας. Πεζοπορώντας μέχρι το Windward Point θα δείτε κατσίκες, σαύρες, ασυνήθιστα δέντρα και πτηνά, μικρά δέντρα μπονσάι ενώ η θέα είναι εκπληκτική. Στη διαδρομή συναντάμε τον κόλπο του Καπετάνιου, μια μικρή σπηλιά στην πλευρά του Ατλαντικού. Δίπλα βρίσκεται η Τρύπα Abadam, μια μεγάλη καταβόθρα ανοικτά των βόρειων ακτών. 
Μια άλλη διαδρομή είναι από το Savannah Bay προς το Mimi Bay, νοτιοδυτικά. Η θέα προς τη θάλασσα της Καραϊβικής μαγεύει. Οι άγριες ακτές έχουν λίγο λειανθεί από τα κύματα, δίνοντας τη δυνατότητα για εύκολο περπάτημα αλλά και για να μαζέψετε κοχύλια.
Επίσης, από το Crocus Hill μέχρι το μικρό σπήλαιο στο Limestone Bay θα απολαύσετε μια υπέροχη θέα.
Η Κοιλάδα Katouche είναι το τροπικό δάσος της Anguilla και ο τίτλος είναι απόλυτα ακριβής. Το δάσος που φυτρώνει εδώ είναι πυκνό και φτάνει μέχρι τη σπηλιά Iguana και μια μικρή λίμνη με αλμυρό νερό, μέχρι να φτάσετε στην παραλία.
Anguilla

Από τις αγαπημένες εναλλακτικές δραστηριότητες είναι η ιππασία, στους Παραλιακούς Σταύλους, με τιμές που ξεκινούν από 60 δολ. το άτομο/ ώρα. Θα μπορέσετε να κάνετε βόλτα στο σεληνόφως ($85) ή κολύμπι πάνω στη ράχη του αλόγου ($80/ ώρα, http://www.seaside-stables.com).
Η Ανακάλυψη των Δελφινιών είναι μια εμπειρία ζωής, που όλοι οι επισκέπτες στο νησί πρέπει να βιώσουν, στο Meads Bay, σε τιμές που από 129 δολ./ 45 λεπτά.

Τη νύχτα κατευθυνθείτε στο" Elio's Cigar and Wine Bar", όπου θα απολαύσετε εξαιρετικά πούρα και καλό καφέ Κούβας ή ποτό. Ο περίπατος νωρίς το απόγευμα στο νησί θα σας γεμίσει με τους ήχους των ντόμινο πάνω στα μικρά ξύλινα τραπέζια όπου ομάδες παικτών περιμένουν τη σειρά τους για παιχνίδι. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή απασχόληση, ένα εθνικό σπορ, δραστηριότητα αγαπημένη σε μικρούς και μεγάλους. Μπορείτε να σταθείτε και να παρακολουθήσετε. Δεν ενοχλείτε.

Anguilla

Στην Ανγκουίλα δεν υπάρχουν κανονικές ντισκοτέκ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορέσετε να λικνιστείτε στους εξωτικούς ρυθμούς. Μια στάση στο PUMPHOUSE, στο Sandy Ground, στο Red Dragon Dance Club ή στο South Hill είναι σίγουρα μια καλή λύση. Την κυριακή απόγευμα, πριν τη δύση, θα απολαύσετε το σαξόφωνο του Mitch Hazell στο Uncle Ernies, και μουσικά διαλείμματα στα Gwenn's, Elodia's, Ku. Ενώ η Ρεμπέκα τραγουδάει τις Τετάρτες στο FRANGIPANNI. Γεύμα με μουσική τζαζ θα απολαύσετε στο JOHNNO'S στην παραλία στο Sandy Ground και στο SPROKA'S CLUB κοντά στο αεροδρόμιο.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr