Η Κωνσταντινούπολη μετρά αντίστροφα για τον τελικό του UEFA Champions League, που θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο Ατατούρκ (Atatürk) στις 10 Ιουνίου 2023. Την εβδομάδα πριν από τον τελικό, οι ποδοσφαιρόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τη δυναμική μητρόπολη, που αποτελεί έναν από τους πιο αξιοθαύμαστους προορισμούς στον κόσμο, και να απολαύσουν όλες τις εμπειρίες που προσφέρει. Με τον πλούσιο της πολιτισμό και την καλλιτεχνική της ζωή, τις νόστιμες γεύσεις, τα ιστορικά σημεία, τη μοναδική αστική αρχιτεκτονική και τη ζωντανή νυχτερινή ζωή, η Κωνσταντινούπολη υπόσχεται στους φίλους του ποδοσφαίρου ένα φανταστικό ταξίδι.

Η γιορτή των πρωταθλητών
Η γιορτή των πρωταθλητών, που είναι αφιερωμένη στον τελικό Champions League της UEFA, θα οργανωθεί στον χώρο εκδηλώσεων Γενικαπί (Yenikapı) το διάστημα 8 έως 11 Ιουνίου 2023. Στις 9 Ιουνίου, στις 4:00 μμ, θα διεξαχθεί το τουρνουά Ultimate Champions 2023 της UEFA με τη συμμετοχή των Πρεσβευτών της UEFA και, την ίδια ημέρα, η επίσημη πλατφόρμα προώθησης του τουρισμού της Τουρκίας, GoTürkiye, θα φιλοξενήσει 2 ομάδες DJ με τους Chris Luno B2B Ceaus, Guillaume de Kadebostany και Lost Frequencies.

 İstanbul Basilica CisternΙστορικά κτίρια, κληρονομιά ενός σπουδαίου παρελθόντος
Η Κωνσταντινούπολη, χάρη στα ιστορικά της τοπόσημα και την αρχιτεκτονική της, η οποία αντανακλά την πολυπολιτισμική ταυτότητα και τη μακραίωνη ιστορία της, προσελκύει χιλιάδες τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο. Λόγω της στρατηγικής θέσης της, η πόλη, που υποδέχτηκε πολλούς πολιτισμούς στο πέρασμα του χρόνου, διαθέτει πολλά ιστορικά οικοδομήματα που συνιστούν ίχνη διαφορετικών εποχών και πολιτισμών. Στην «Ιστορική χερσόνησο» εντοπίζονται πολλά από τα εμβληματικά κτίσματα της πόλης. Ο τουρίστες και ταξιδευτές που επισκέπτονται την χερσόνησο, που στη μία πλευρά της ορθώνονται τα αρχαία τείχη και στην άλλη απλώνεται ο Βόσπορος, η Θάλασσα του Μαρμαρά και ο Κεράτιος Κόλπος, μπορούν να θαυμάσουν τον Ιππόδρομο, την Αγία Σοφία, τη Βασιλική Κινστέρνα, το Μπλε Τζαμί, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κωνσταντινούπολης και το Ανάκτορο Τοπ Καπί.
Οι πύργοι της Κωνσταντινούπολης αποτελούν επίσης αξιοθέατα που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί κανείς. Ο Πύργος του Γαλατά, το διάσημο κτίριο στον ορίζοντα της Κωνσταντινούπολης, χαρίζει πανοραμική άποψη της πόλης από τον όροφο παρατήρησης. Απέναντί του, ο Πύργος της Κόρης, το θρυλικό κτίριο του Βοσπόρου, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να απολαύσουν την όμορφη Κωνσταντινούπολη από εντελώς διαφορετικό σημείο θέασης.

 İstanbul Boğaz BridgeΜία μοναδική μείξη τέχνης και πολιτισμού
Η Κωνσταντινούπολη, γνωστή για την πλούσια ιστορική της κληρονομιά, αποτελεί έναν πραγματικό θησαυρό για τους λάτρεις της τέχνης, με τα μουσεία της που συνδυάζουν την πολιτισμική δυναμική της εποχής με τις παραδόσεις, αλλά και σύγχρονες γκαλερί τέχνης, κέντρα πολιτισμού, οδούς πλημμυρισμένες από καλλιτέχνες του δρόμου και σχεδιαστές, μουσικά κονσέρτα και έναν διαρκώς αυξανόμενο αριθμό πολιτισμικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Προτού επισκεφτείτε την Κωνσταντινούπολη, ελέγξτε τις ημερομηνίες εκδηλώσεων των σύγχρονων κέντρων τέχνης, όπως του Πολιτιστικού Κέντρου Ατατούρκ [Atatürk Cultural Centre (AKM)] και του Santral İstanbul, για τον μήνα Ιούνιο προκειμένου να κάνετε κρατήσεις για διαφορετικές παραστάσεις και εκδηλώσεις. Επίσης, με μια επίσκεψή σας στο Μουσείο του Πέραν, το Μουσείο του Κινηματογράφου Atlas και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Κωνσταντινούπολης μπορείτε να νιώσετε τον παλμό της σύγχρονης τέχνης

 İSTANBUL GALATA TOWERΈνας γαστρονομικός πολιτισμός που συναρπάζει όσους τον ανακαλύπτουν
Οι γαστρονομικές προτάσεις υψηλού επιπέδου αλλά και τα απλούστερα, αλλά νοστιμότατα, εδέσματα της Κωνσταντινούπολης την καθιστούν ένα πραγματικό παράδεισο για τους λάτρεις του φαγητού και την αναδεικνύουν ως έναν από τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς παγκοσμίως. Ο ειδικός χαρακτήρας της τουρκικής κουζίνας, που έχει διαμορφωθεί από τους διαφορετικούς πολιτισμούς που φιλοξένησε η Κωνσταντινούπολη ανά τους αιώνες, είναι ένας από τους βασικότερους λόγους για να την επισκεφτεί κανείς.

Αληθινός παράδεισος αγορών
Με τα ιστορικά της παζάρια, τις πολυτελείς μπουτίκ και τα καταστήματα κορυφαίων σχεδιαστών, η Κωνσταντινούπολη εξασφαλίζει μια ποικιλόμορφη καταναλωτική εμπειρία για τους επισκέπτες της. Μπορείτε να απολαύσετε την ατμόσφαιρα της πόλης, γεμάτη αναφορές στο αρχαίο παρελθόν της, και να αγοράσετε αναμνηστικά όπως αυθεντικά χειροποίητα χαλιά, κεραμικά πλακίδια και παραδοσιακά χειροτεχνήματα με μια επίσκεψη σε ιστορικές αγορές όπως το Μεγάλο Παζάρι και το Παζάρι Μπαχαρικών. Μπορείτε επίσης να ψωνίσετε τις τελευταίες δημιουργίες της μόδας από κορυφαίους σχεδιαστές στο Ταξίμ και στο Νισάντασι. Nisantasi Suleyman Seba

 

 

 

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr