Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, με την ευγενική χορηγία του κ. Ν. Σωσσίδη, αναβιώνει έξι παλιά δασικά μονοπάτια στο πυκνό δάσος του Νυμφαίου. Περίπατοι στο δάσος, την άνοιξη με την ομίχλη, το καλοκαίρι κάτω από τη σκιά των αιωνόβιων δένδρων ή το φθινόπωρο πριν τα πρώτα κρύα για πραγματική επαφή με τη φύση, με κλειστά κινητά από σεβασμό στα σπάνια είδη ζωής που θα συναντήσουμε στο δρόμο μας. Πρόκειται για περιπάτους στη φύση με βαθμούς δυσκολίας και διάρκεια ανάλογα με τη φυσική σας κατάσταση και τη διάθεσή σας. Με συντροφιά σας, εκτός από τον εξειδικευμένο ξεναγό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, το βιβλίο της εξαιρετικής Αγγλίδας φυσιοδίφη κυρίας Penny Turner «6 ΑΝΤΙΔΟΤΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ» που έζησε πολλά χρόνια στο Νυμφαίο, θα ακολουθήσετε τους χάρτες του βιβλίου και θα ξεναγηθείτε στην πλούσια φύση του Νυμφαίου.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, με την ευγενική χορηγία του κ. Ν. Σωσσίδη, αναβιώνει 6 παλιά δασικά μονοπάτια στο πυκνό δάσος του Νυμφαίου. Περίπατοι στο δάσος, την άνοιξη με την ομίχλη, το καλοκαίρι κάτω από τη σκιά των αιωνόβιων δένδρων ή το φθινόπωρο πριν τα πρώτα κρύα για πραγματική επαφή με τη φύση, με κλειστά κινητά από σεβασμό στα σπάνια είδη ζωής που θα συναντήσουμε στο δρόμο μας. Πρόκειται για περιπάτους στη φύση με βαθμούς δυσκολίας και διάρκεια ανάλογα με τη φυσική σας κατάσταση και τη διάθεσή σας.


Με συντροφιά σας, εκτός από τον εξειδικευμένο ξεναγό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, το βιβλίο της εξαιρετικής Αγγλίδας φυσιοδίφη κυρίας Penny Turner «6 ΑΝΤΙΔΟΤΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ» που έζησε πολλά χρόνια στο Νυμφαίο, θα ακολουθήσετε τους χάρτες του βιβλίου και θα ξεναγηθείτε στην πλούσια φύση του Νυμφαίου.
Η Λευκή διαδρομή... είναι η βόλτα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για Υγεία και Ευτυχία. Διαρκεί μόλις μισή ώρα και θα σας προσφέρει ομορφιά και ηρεμία. Χρήσιμα σε αυτή τη βόλτα θα ήταν ένας μεγεθυντικός φακός και κιάλια για να ανακαλύψετε από μικρά έντομα μέχρι σκίουρους και Σταυρομύτες (μικρά πουλιά που μοιάζουν με παπαγάλους).

Για τη συνοδεία ξεναγού επικοινωνήστε με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ (τηλ. 23860 31155). Το βιβλίο-οδηγός διατίθεται από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ (www.arcturos.gr) στα ελληνικά και αγγλικά και υποστηρίζει το έργο μας. Μπορείτε να ζητήσετε και από τον ξεναγό που θα σας παραλάβει να σας φέρει ένα αντίτυπο.Η Γαλάζια Διαδρομή είναι πραγματικό αντίδοτο στην τεχνολογία. Διαρκεί μία ώρα και τα κελαηδίσματα των πουλιών (μπορείτε να ακούσετε τσίχλες, κότσυφες, τρυποφράκτες και αηδόνια) θα σας συντροφεύουν από την αρχή ως το τέλος της. Διασχίζοντας το δάσος οξιάς, καταλήγει στο Καταφύγιο της Αρκούδας.

Η Κόκκινη Διαδρομή... διαθέτει χαρισματική άγρια πανίδα. Διαρκεί περίπου δύο ώρες και θα χρειαστεί να πάρετε μαζί σας νερό. Θα έχετε το προνόμιο να περπατήσετε εκεί που περπατούν ελεύθερες αρκούδες και ζαρκάδια, μάρτυράς τους τα ίχνη τους που θα παρατηρήσετε.

Η Μπλε Διαδρομή... είναι το οδοιπορικό της καραβίδας του γλυκού νερού και έχει το χρώμα της. Διαρκεί περίπου δύο ώρες. Θα ακολουθήσετε το ποτάμι και θα διασχίσετε βοσκοτόπια γεμάτα ασφόδελους! Εδώ θα βρείτε μανιτάρια τουλάχιστον 3 διαφορετικών ειδών –ανάμεσά τους και τον Μυγοκτόνο Αμανίτη που χρησιμοποιούσαν οι πολεμιστές των Βίκινγκς.

Η Ροζ Διαδρομή... είναι το μονοπάτι της σκέψης και της φιλοσοφίας. Διαρκεί περίπου δύο ώρες. Η Μπελαντόνα, η Κερασιά και η Κάλθα θα σας περιμένουν καρτερικά. Οι βάτραχοι θα σας ξεκουφάνουν και τα 7 είδη δρυοκολάπτη που ζουν στην Ελλάδα, ανταμώνουν σε αυτό το δάσος και σας προκαλούν να τα αναγνωρίσετε με την ακοή ή, αν είσαστε τυχεροί, με την όρασή σας!

Για τη συνοδεία ξεναγού επικοινωνήστε με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ (τηλ. 23860 31155). Το βιβλίο-οδηγός διατίθεται από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ (www.arcturos.gr) στα ελληνικά και αγγλικά και υποστηρίζει το έργο μας. Μπορείτε να ζητήσετε και από τον ξεναγό που θα σας παραλάβει να σας φέρει ένα αντίτυπο.Η Πορτοκαλί Διαδρομή... είναι το μονοπάτι της άγριας φύσης που θα σας οδηγήσει απευθείας στο σύμπαν! Είναι η πιο απαιτητική και διαρκεί τουλάχιστον πέντε ώρες. Θα χρειαστείτε αρκετό νερό και οπωσδήποτε κάτι φαγώσιμο! Είναι η πιο συναρπαστική διαδρομή. Θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε δηλητηριώδη μανιτάρια και να αναζητήσετε το χαμένο θησαυρό για τον οποίο μιλούν οι γέροντες του χωριού. Την άνοιξη και το καλοκαίρι θα ακούσετε τσίχλα, κοτσύφι, κοκκινολαίμη και φυσικά αηδόνι.


Για τη συνοδεία ξεναγού επικοινωνήστε με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ (τηλ. 23860 31155). Το βιβλίο-οδηγός διατίθεται από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ (www.arcturos.gr) στα ελληνικά και αγγλικά και υποστηρίζει το έργο μας. Μπορείτε να ζητήσετε και από τον ξεναγό που θα σας παραλάβει να σας φέρει ένα αντίτυπο.

Σχετικά με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι ελληνική μη κυβερνητική οργάνωση που δρα για την διατήρηση της βιοποικιλότητας και της αειφορικής ανάπτυξης στην ελληνική ύπαιθρο, στην ολοκληρωμένη διαχείριση Προστατευόμενων Περιοχών και ασκεί πίεση για τις επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον. Με βασική δραστηριότητα τη λειτουργία του Περιβαλλοντικού Κέντρου ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο Νυμφαίο Φλώρινας, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υλοποιεί διασυνοριακά προγράμματα για την προστασία των ορεινών οικοσυστημάτων με έμφαση στην αρκούδα και τα μεγάλα θηλαστικά και συμμετέχει στην εφαρμογή των εθνικών δεσμεύσεων για το περιβάλλον.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.arcturos.gr

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr