Οι δροσερές φθινοπωρινές ημέρες γεννούν έναν ανανεωμένο ενθουσιασμό για αστικές εξερευνήσεις και η Κωνσταντινούπολη προσφέρει στους επισκέπτες της αξέχαστες εμπειρίες. Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές τους διακοπές, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Κωνσταντινούπολης εκμεταλλεύονται τον υπέροχο φθινοπωρινό καιρό για να εξερευνήσουν τα πάρκα και τους υπαίθριους χώρους της, αλλά και τα πολλά μουσεία της, τις γκαλερί και τους πολιτιστικούς χώρους. Ο Βόσπορος αντανακλά την αλλαγή των χρωμάτων της εποχής, «καλώντας» τους ταξιδιώτες στα εμβληματικά εστιατόρια, τα καφέ και στους χώρους που άνοιξαν πρόσφατα τις πύλες τους στην πόλη.

İstanbul Galata Tower nightΤαξίδι στην ιστορική Κωνσταντινούπολη

Η Κωνσταντινούπολη, μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου και πρώην πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμαϊκής και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, προβάλλει μια μοναδική εικόνα του παρελθόντος και του παρόντος. Η πάντα ζωντανή Ιστορική Χερσόνησος αποκτά μια διαφορετική και ανανεωμένη ατμόσφαιρα το φθινόπωρο, με τους αέρηδες να φυσούν από τρεις πλευρές: από τον Βόσπορο, τη Θάλασσα του Μαρμαρά και τον Κεράτιο Κόλπο. Το σημείο αυτό φιλοξενεί μια πληθώρα ιστορικών μνημείων, όπως η Αγία Σοφία, η Βασιλική Κιστέρνα και το Παλάτι Τοπκαπί. Ταυτόχρονα, από τον Κεράτιο Κόλπο, το παρατηρητήριο του Πύργου του Γαλατά προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης, μέσα στη φθινοπωρινή της λάμψη. Εξίσου υπέροχη θέα του Βοσπόρου απολαμβάνει κανείς και από τον πρόσφατα ανακαινισμένο Πύργο της Κόρης, που πλέον υποδέχεται τους επισκέπτες ως μουσείο.

İstanbul Topkapı Palace EnteranceΕπίσκεψη στα μουσεία της Κωνσταντινούπολης

Τα μουσεία της πόλης συγκαταλέγονται στα σημαντικότερα σημεία της φθινοπωρινής καλλιτεχνικής και πολιτιστικής σκηνής της Κωνσταντινούπολης. Τα Αρχαιολογικά Μουσεία της Κωνσταντινούπολης, στον κήπο του παλατιού Τοπκαπί, ζωντανεύουν τον κόσμο της αρχαιολογίας φιλοξενώντας μία από τις πλουσιότερες συλλογές στον κόσμο. Το Μουσείο Ζωγραφικής και Γλυπτικής της Κωνσταντινούπολης, το πρώτο μουσείο πλαστικών τεχνών της Τουρκίας, παρουσιάζει μια διαφωτιστική όψη της τουρκικής ιστορίας της τέχνης από τα τέλη του 19ου έως τα τέλη του 20ού αιώνα - τις τελευταίες περιόδους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το πρόσφατα εγκαινιασμένο Μουσείο Ιστορίας της Αγίας Σοφίας, λίγα βήματα από την εμβληματική Αγία Σοφία, χαρίζει στους επισκέπτες την ευκαιρία για ένα αξέχαστο ταξίδι προσφέροντάς τους μια μοναδική στο είδος της, καθηλωτική εξερεύνηση της ιστορίας του μνημείου, μιας ιστορίας 1700 περίπου ετών. Το πρώτο μουσείο μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης της Τουρκίας, το İstanbul Modern, το οποίο στεγάζεται πλέον σε ένα εντυπωσιακό κτίριο σχεδιασμένο από τον Renzo Piano με θέα τον Βόσπορο, φιλοξενεί φημισμένες περιοδικές εκθέσεις και τα πιο καινοτόμα παραδείγματα της σύγχρονης τουρκικής τέχνης.

Hagia Sophia İstanbul 2Η κουζίνα της Κωνσταντινούπολης

Πέραν των άλλων πλεονεκτημάτων της, η Κωνσταντινούπολη φημίζεται και για τη γαστρονομία της. Αυτή όμως η βραβευμένη με αστέρια Michelin γαστρονομική πόλη δεν φιλοξενεί μόνο επιφανή μισελενάτα εστιατόρια, αλλά αποτελεί και ένα κέντρο όπου η ξεχωριστή γαστρονομική κληρονομιά της χώρας προβάλλεται σε λιχουδιές του δρόμου, σε παγκοσμίου φήμης εστιατόρια και σε χώρους εστίασης που σερβίρουν τα καλύτερα δείγματα της τοπικής αλλά και της παγκόσμιας κουζίνας. Τα ήπια βράδια του φθινοπώρου δημιουργούν μια εντελώς μοναδική εμπειρία απόλαυσης της τεράστιας ποικιλίας των γεύσεων της τουρκικής κουζίνας και των τουρκικών κρασιών στο εκθαμβωτικό σκηνικό του ιστορικού Βοσπόρου.

 

 

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr