Η Τουρκία, με τις ισχυρές τεχνολογικές υποδομές της, την εύκολη πρόσβαση και τα εξαιρετικά προηγμένα ψηφιακά τραπεζικά συστήματα και συστήματα πληρωμών, έχει ήδη γίνει δημοφιλής προορισμός για τους “ψηφιακούς νομάδες” τα τελευταία χρόνια. Με μια βίζα ψηφιακού νομά, οι επισκέπτες μπορούν να παρατείνουν τη διαμονή τους στην Τουρκία και να απολαύσουν τη ομορφιά της χώρας, ενώ κάνουν χρήση του διαδικτύου υψηλών ταχυτήτων και της κινητής τηλεφωνίας στις μεγάλες πόλεις της.

İstanbu Bosphorus 1Κωνσταντινούπολη: Μια μητρόπολη γεμάτη ενέργεια
Η Κωνσταντινούπολη δεν είναι μόνο ένας ιστορικός τόπος όπου συναντιούνται διαφορετικοί πολιτισμοί χιλιάδων ετών, αλλά και ένα επιχειρηματικό κέντρο με μεγάλες εταιρείες και μικρές νεοφυείς επιχειρήσεις. Αυτή η πολυσύχναστη πόλη, η οποία είναι εύκολα προσβάσιμη με απευθείας πτήσεις σχεδόν από οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο, ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των επαγγελματιών και των επισκεπτών, με τις υποδομές μεταφορών, τις ποικίλες επιλογές διαμονής –από ενοικιαζόμενα διαμερίσματα μέχρι ξενώνες και ξενοδοχεία–, το ήπιο κλίμα και τους σύγχρονους χώρους εργασίας.

Η Κωνσταντινούπολη είναι μια πόλη όπου μπορεί κανείς να απολαμβάνει καταπληκτική θέα ενώ εργάζεται εξ αποστάσεως σε καφετέριες και πάρκα που προσφέρουν δωρεάν ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο (Wi-Fi) ή σε συνεργατικούς χώρους σε διάφορα σημεία της πόλης.

İstanbul Rami Library 5Σμύρνη: Μοναδικός συνδυασμός παρελθόντος και παρόντος
Η Σμύρνη, η οποία συγκαταλέγεται στα μέρη που συστήνει ο οδηγός Lonely Planet στους ταξιδιώτες για το 2024, είναι μια πόλη με ανέσεις, η οποία ικανοποιεί στο έπακρο τις ανάγκες των ψηφιακών νομάδων. Πολλές από τις δημοφιλείς παραθαλάσσιες πόλεις που βρίσκονται κοντά στη Σμύρνη παρέχουν επίσης ανέσεις για τους ψηφιακούς νομάδες χάρη στις σύγχρονες υποδομές τους.

İzmir AlaçatıΜούγλα: Ένα εργασιακό περιβάλλον συνυφασμένο με φύση και θάλασσα
Η περιοχή των Μούγλων (Muğla), που βρίσκεται στο σημείο όπου η Μεσόγειος συναντά το Αιγαίο Πέλαγος, αποτελεί ιδανική επιλογή για ψηφιακούς νομάδες. Οι γνωστές πόλεις τους, όπως το Νταλαμάν (Dalaman), το Μπόντρουμ (Bodrum) και η Φετιγιέ (Fethiye), αποτελούν έναν ιδανικό εργασιακό χώρο που δίνει την εντύπωση στον εργαζόμενο ότι βρίσκεται σε διακοπές. Και ενώ τα Μούγλα εξασφαλίζουν ένα ήσυχο περιβάλλον εργασίας, με φυσικές ομορφιές και ισχυρές υποδομές, δίνουν επιπλέον τη δυνατότητα για μια σειρά από δραστηριότητες που περιλαμβάνουν την εξερεύνηση της αρχαίας πόλης και εκδρομές με σκάφος.

Kaş Antalya 6Αττάλεια: Αμέτρητες εμπειρίες κάτω από τον ήλιο της Μεσογείου
Η Αττάλεια, η καρδιά της τουρκικής Ριβιέρας, είναι επίσης ένα από τα αγαπημένα μέρη των ψηφιακών νομάδων, καθώς χάρη στο κλίμα της οι επισκέπτες απολαμβάνουν 300 ημέρες ηλιοφάνειας τον χρόνο. Η πόλη αυτή, περιτριγυρισμένη από μεγάλες παραλίες, αρχαίες πόλεις, μουσεία που αποτυπώνουν την ένδοξη ιστορία της και μεσογειακές λιχουδιές, αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την όμορφη θέα ενώ εργάζονται, αλλά και κατά τα διαλείμματα από την εργασία τους. Στην Αττάλεια οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν αρχαίες πόλεις όπως τα Πάταρα, η Άσπενδος, η Πέργη, η Φασηλίδα και ο Όλυμπος, την περιοχή της Λυκίας και τον δρόμο του Αποστόλου Παύλου, απολαμβάνοντας παράλληλα τις παραλίες του τόπου οι οποίες έχουν βραβευτεί με γαλάζια σημαία.

1928539 izmirH διαδικασία για τη χορήγηση βίζα σε ψηφιακούς νομάδες

Η Τουρκία, ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, ετοιμάζεται να γίνει παράδεισος για τους ψηφιακούς νομάδες. Για να αποκτήσουν άδεια διαμονής στην Τουρκία, οι ψηφιακοί νομάδες, πριν από την υποβολή αίτησης ψηφιακού νομά, μπορούν εύκολα να ξεκινήσουν τη διαδικασία για την αίτησή τους από την πλατφόρμα Digital Nomad GoTürkiye. Αφού ολοκληρώσουν τις προαπαιτούμενες ενέργειες σε αυτή την πλατφόρμα, οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν ένα «Πιστοποιητικό Ταυτοποίησης Ψηφιακού Νομά». Με το πιστοποιητικό που θα λάβουν από την πλατφόρμα, θα πρέπει να συνεχίσουν τη διαδικασία στα τουρκικά προξενεία ή/και στα κέντρα απόκτησης άδειας διαμονής (βίζα).

Ποιος μπορεί να εργαστεί ως ψηφιακός νομάς στην Τουρκία;
Οι πολίτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Βελγίου, των Κάτω Χωρών, του Λουξεμβούργου, της Ιρλανδίας, της Δανίας, της Ελλάδας, της Κροατίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Αυστρίας, της Φινλανδίας, της Σουηδίας, της Δημοκρατίας της Τσεχίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Σλοβενίας, της Σλοβακίας, της Εσθονίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Μάλτας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Νορβηγίας, της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ελβετίας, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας, ηλικίας 21-55 ετών, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για έκδοση άδειας διαμονής ψηφιακού νομά στην Τουρκία.

İstanbul AKM Library 2Για την απόκτηση Πιστοποιητικού Ταυτοποίησης Ψηφιακού Νομά πρέπει να μεταφορτώσετε στην πλατφόρμα, υπογεγραμμένα, τα παρακάτω έγγραφα:

  • Ταξιδιωτικό έγγραφο/διαβατήριο σε ισχύ για τουλάχιστον έξι μήνες από την ημερομηνία άφιξης στην Τουρκία
  • Πτυχίο ανώτερης εκπαίδευσης ή αντίστοιχο πιστοποιητικό
  • Έγγραφο που να αποδεικνύει ότι ο αιτών/η αιτούσα εργάζεται ως ψηφιακός νομάς: α) Σύμβαση εφόσον εργάζεται για εταιρεία (πλην εταιρειών με έδρα την Τουρκία) ή β) Συμφωνητικό που έχει υπογραφεί από τον υποψήφιο και την εταιρεία σε περίπτωση που ο πρώτος είναι αυτοαπασχολούμενος (πλην εταιρειών με έδρα την Τουρκία)
  • Βιομετρική φωτογραφία
  • Έγγραφο που να αποδεικνύει ότι ο υποψήφιος έχει μηνιαίο εισόδημα 3.000 USD ή ετήσιο εισόδημα 36.000 USD.

 

 

 

 

 

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr