Διπλή πρωτιά για την Τήλο στην Ευρώπη

ιπλή μεγάλη διάκριση για την Ελλάδα και το ακριτικό νησί της Τήλου κέρδισε το καινοτόμο έργο TILOS. Το ελληνικό έργο TILOS απέσπασε με πολλούς επαίνους στα ευρωπαϊκά βραβεία βιώσιμης ενέργειας, το βραβείο στην κατηγορία «Ενεργειακά νησιά», το οποίο κρίθηκε από επιτροπή ειδικών, και το «Βραβείο κοινού» ύστερα από ανοιχτή ψηφοφορία μεταξύ 12 συνολικά ευρωπαϊκών έργων. Μάλιστα, η συμμετοχή στην ψηφοφορία του κοινού ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με διπλάσιο σχεδόν αριθμό συμμετοχών από πέρσι, ενώ το TILOS απέσπασε τις μισές από τις συνολικές ψήφους. Τα βραβεία απένειμε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το κλίμα και την ενέργεια Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε, στο πλαίσιο του σημαντικότερου συνεδρίου στην Ευρώπη σε θέματα πολιτικής για τη βιώσιμη ενέργεια EUSEW (EU Sustainable Energy Week).

Διπλή μεγάλη διάκριση για την Ελλάδα και το ακριτικό νησί της Τήλου κέρδισε το καινοτόμο ελληνικό έργο TILOS, αποσπώντας πολλούς επαίνους στα ευρωπαϊκά βραβεία βιώσιμης ενέργειας, το βραβείο στην κατηγορία «Ενεργειακά νησιά», το οποίο κρίθηκε από επιτροπή ειδικών, και το «Βραβείο κοινού» ύστερα από ανοιχτή ψηφοφορία μεταξύ 12 συνολικά ευρωπαϊκών έργων. Μάλιστα, η συμμετοχή στην ψηφοφορία του κοινού ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με διπλάσιο σχεδόν αριθμό συμμετοχών από πέρσι, ενώ το TILOS απέσπασε τις μισές από τις συνολικές ψήφους. Τα βραβεία απένειμε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το κλίμα και την ενέργεια Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε, στο πλαίσιο του σημαντικότερου συνεδρίου στην Ευρώπη σε θέματα πολιτικής για τη βιώσιμη ενέργεια EUSEW (EU Sustainable Energy Week).

AirHelpScore: τα αεροδρόμια παίρνουν "βαθμό"!

Η AirHelp, η εταιρεία που βοηθά τους ταξιδιώτες να διεκδικήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους με επενδυτή την Y Combinator, ανακοίνωσε σήμερα την AirHelpScore κατάταξη των αεροπορικών εταιρειών για την άνοιξη του 2017 και την εναρκτήρια βαθμολογία για τα αεροδρόμια. Η αεροπορική εταιρεία Singapore Airlinesπου εδρεύει στη Σιγκαπούρη και το αεροδρόμιο Singapore Changi Airport διεκδικούν τις πρώτες θέσεις ανάμεσα στις αεροπορικές και τα αεροδρόμια, αντίστοιχα, στην πέμπτη αξιολόγηση AirHelpScore από τότε που η εταιρεία ξεκίνησε τις αξιολογήσεις το 2015. Το AirHelpScore αποτελεί την πιο κατανοητή και έγκυρη αξιολόγηση των αεροπορικών εταιρειών και αεροδρομίων, βαθμολογώντας τα σύμφωνα με την ποιότητα και την εξυπηρέτηση, τις έγκαιρες επιδόσεις, την επεξεργασία αιτημάτων και την απήχηση μέσω των κοινωνικών τους δικτύων.

Airhelp: αρωγός στις αποζημιώσεις αεροπορικών επιβατών

To 2016 περίπου 62.000 επιβάτες είχαν υποστεί ακύρωση ή καθυστέρηση στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας μας. Με το Καλοκαίρι να πλησιάζει και την αύξηση της κίνησης πτήσεων για τη θερινή σεζόν, τουλάχιστον 70.000 επιβάτες που πετούν από και προς το Ελ. Βενιζέλος αναμένεται να έχουν καθυστέρηση, ακύρωση ή υπερκράτηση. Ποια είναι τα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών εταιριών σε αυτές τις περιπτώσεις; Η Airhelp, μια νεοσύστατη εταιρία που βοηθά ταξιδιώτες να διεκδικήσουν τα νόμιμα δικαιώματα τους και να ξεκινήσουν διαδικασία αιτήματος αποζημίωσης λόγω των προβλημάτων με πτήσεις, ενημερώνει τους επιβάτες που πετούν από το Ελ. Βενιζέλος, πώς μπορούν να λάβουν ετησίως γύρω στα €330 λόγω καθυστέρησης ή ακύρωσης μιας πτήσης τους.... Μάθετε πώς....

486 Γαλάζιες Σημαίες κυμματίζουν στις ακτές μας

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.574 ακτές, 662 μαρίνες και 50 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο. Με 486 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 25% των νέων βραβευμένων ακτών.

Έρευνα: Οι ταξιδιωτικές συνήθειες του 2016

Σύμφωνα με τον παγκόσμιο ετήσιο δείκτη Mastercard Global Destinations Cities Index (GDCI), η Μπανγκόκ κατακτά φέτος την κορυφή στη λίστα των πόλεων με την υψηλότερη ταξιδιωτική κίνηση ανά τον κόσμο. Ο δείκτης παρουσιάζει κάτι παραπάνω από μία απλή κατάταξη των 132 πιο δημοφιλών πόλεων – προορισμών παγκοσμίως, καθώς προβλέπει τον ετήσιο αριθμό των επισκεπτών, αλλά και τις εκτιμήσεις των σχετικών ταξιδιωτικών δαπανών για το 2016, προσφέροντας παράλληλα βαθύτερη αντίληψη σχετικά με τις ταξιδιωτικές συνήθειες και την καταναλωτική συμπεριφορά των ταξιδιωτών ανά τον κόσμο. Καθώς τα διασυνοριακά ταξίδια και οι σχετικές δαπάνες συνεχίζουν να αυξάνονται με ρυθμό μεγαλύτερο του παγκοσμίου ΑΕΠ, οι πόλεις συνεχίζουν να αποτελούν κινητήριες δυνάμεις οικονομικής ανάπτυξης.

Αλιευτικός τουρισμός... επιτέλους και στην Ελλάδα!

Κάθε τέτοια είδηση από τη μια με χαροποιεί κι από την άλλη με απογοητεύει... Με χαροποιεί γιατί είναι ένα βήμα μπροστά... αλλά με απογοητεύει γιατί αυτό το βήμα έπρεπε να είχε γίνει τουλάχιστον 10 χρόνια πίσω... και λίγα λέω... Πώς τα καταφέρνουμε εδώ στην Ελλάδα, με τον απίστευτο φυσικό πλούτο και τις άπειρες δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού σε όλες του τις εκφάνσεις να είμαστε πάντα τελευταίοι και καταϊδρωμένοι;;; Μετά λοιπόν τον αθλητικό τουρισμό, που φαίνεται να αναπτύσσεται αλματωδώς στη χώρα μας, έρχεται επιτέλους και ο Αλιευτικός τουρισμός, να προσθέσει άλλον έναν "άσσο" στο μανίκι της τουριστικής ανάπτυξης στη χώρα μας...

Ελλάδα: Ανταγωνιστικότητα στο Ναδίρ...

Επιδόσεις, που δεν της επιτρέπουν να βελτιώσει τη θέση της στο διεθνή οικονομικό χάρτη, εξακολουθεί να εμφανίζει η Ελλάδα σε θέματα ανταγωνιστικότητας. Η χώρα παραμένει στάσιμη στην 81η θέση μεταξύ 140 κρατών ανά τον κόσμο, σύμφωνα με την έκθεση του World Economic Forum, “Global Competitiveness Report 2015-2016”. Αντίστοιχη επίδοση κατέγραψε η Ελλάδα και στην προηγούμενη αξιολόγηση (Global Competitiveness Report 2014-2015), καταλαμβάνοντας την 81η θέση μεταξύ 144 χωρών, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα βρισκόταν στην 91η θέση της σχετικής κατάταξης. Μάλιστα, η ελληνική οικονομία αξιολογείται ως η λιγότερο ανταγωνιστική μεταξύ των θεωρούμενων ως προηγμένων οικονομιών του πλανήτη.

Επιδόσεις, που δεν της επιτρέπουν να βελτιώσει τη θέση της στο διεθνή οικονομικό χάρτη, εξακολουθεί να εμφανίζει η Ελλάδα σε θέματα ανταγωνιστικότητας. Η χώρα παραμένει στάσιμη στην 81η θέση μεταξύ 140 κρατών ανά τον κόσμο, σύμφωνα με την έκθεση του World Economic Forum, “Global Competitiveness Report 2015-2016”. Αντίστοιχη επίδοση κατέγραψε η Ελλάδα και στην προηγούμενη αξιολόγηση (Global Competitiveness Report 2014-2015), καταλαμβάνοντας την 81η θέση μεταξύ 144 χωρών, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα βρισκόταν στην 91η θέση της σχετικής κατάταξης. Μάλιστα, η ελληνική οικονομία αξιολογείται ως η λιγότερο ανταγωνιστική μεταξύ των θεωρούμενων ως προηγμένων οικονομιών του πλανήτη.

Πόσο πάει ο καφές; Η Γ.Γ. Προστασίας Καταναλωτή ενημερώνει...

Ανακοινώθηκαν οι ανώτερες τιμές πώλησης καφέ, σάντουιτς, εμφιαλωμένου νερού και σνακ σε κυλικεία πλοίων, αεροδρομίων, ΟΣΕ, σχολείων, πανεπιστημιακών σχολών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Η Γενική Γραμματεία Προστασίας Καταναλωτή ενημερώνει...

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ενημερώνει το καταναλωτικό και επιχειρηματικό κοινό ότι την 28/07/2015 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (B’ 1581) η με αρ. πρωτ. 78649/23.07.2015 Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία αντικαταστάθηκε το αρ. 137 των κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙΕΠΠΥ – Υ.Α. Α2-718/2014, ΦΕΚ Β’ 2090). Κυριότερα σημεία της ανωτέρω απόφασης είναι τα ακόλουθα:

Τουρίστας ή αθλητής; Ή μήπως και τα δύο;

Santorini Experience. Photo by Babis Giritziotis

Ως εταιρία, έχει διοργανώσει κορυφαία αθλητικά events στην Ελλάδα με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία. Η Active Media Group είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά της... εξαιρετικά active στον τομέα του αθλητικού τουρισμού. Έχουν αναλάβει την προώθηση μιας σειράς από διοργανώσεις που ξεχωρίζουν, όπως είναι το NAVARINO CHALLENGE, το SANTORINΙ EXPERIENCE και το ΤΗΕ NORTH FACE ZAGORI MOUNTAIN RUNNING. Είναι, επομένως οι κατάλληλοι για να μας δώσουν την εκτίμησή τους για το μέλλον του αθλητικού τουρισμού. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Active Media Group, κος Άκης Τσόλης, μας μιλά για τις μεγάλες προοπτικές της Ελλάδας σε αυτού του είδους τις διοργανώσεις.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr

Κατασκευή Ιστοσελίδων Κατασκευή Ιστοσελίδων