Η Κωνσταντινούπολη, εκτός από την πλούσια ιστορική κληρονομιά της, τη γεμάτη ζωντάνια πολιτιστική και καλλιτεχνική της σκηνή και τη νόστιμη κουζίνα της, προσφέρει μοναδικές διαδρομές πεζοπορίας μέσα από εκπληκτικά τοπία, με μοναδική χλωρίδα και πανίδα, κατά τους φθινοπωρινούς μήνες. Οι διαδρομές αυτές, που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης ή σε μικρή απόσταση από αυτό, χαρίζουν στους λάτρεις της φύσης πολλές ευκαιρίες για να ανακαλύψουν τα φθινοπωρινά χρώματα της Κωνσταντινούπολης και της γύρω περιοχής.

İstanbul Şile 2Από την καρδιά της πόλης στην αγκαλιά της φύσης

Το δάσος του Μπέλγκραντ, με έκταση 5.300 εκταρίων, είναι ένα από τα ιδανικότερα σημεία για να απολαύσει κανείς τη φύση και τις υπαίθριες δραστηριότητες της Κωνσταντινούπολης. Το μονοπάτι, μήκους έξι χιλιομέτρων, που διασχίζει το δάσος του Μπέλγκραντ ξεκινά από την είσοδο του πάρκου και συνεχίζει αναδεικνύοντας στην πορεία του τα πανέμορφα τοπία και αρχιτεκτονικά θαύματα της αρχαίας Κωνσταντινούπολης. Στο δάσος του Μπέλγκραντ οι επισκέπτες μπορούν να οργανώσουν πικνίκ, να φέρουν τη σκηνή τους ή να κάνουν ποδηλατάδα για να ξεφύγουν από τη φασαρία της πόλης.

Το Πολονέζκιοϊ (Polonezköy) συνιστά μία ακόμη δημοφιλή απόδραση για τους φυσιολάτρεις λόγω της κοντινής του απόστασης από την Κωνσταντινούπολη. Με χώρους για πικνίκ και κάμπινγκ, δασικά μονοπάτια πεζοπορίας και πάνω από 3.000 εκτάρια σε έκταση, το Πολονέζκιοϊ διαθέτει και αυτό ένα φυσικό πάρκο όπου κόκκινα ελάφια, ζαρκάδια, σκίουροι, πέρδικες και καρακάξες αναμένουν τους επισκέπτες του.

Οι συνοικίες Σιλέ (Şile), Σαριγιάς (Sarıyer) και Αρναούτκιοϊ (Arnavutköy), που βρίσκονται στα βόρεια της Κωνσταντινούπολης, φιλοξενούν επίσης μικρά δάση που μπορείτε να εξερευνήσετε πεζοί.

Tekirdağ Uçmakdere 2Οι περιπέτειες μέσα στο πράσινο απέχουν μόλις ένα βήμα από την πόλη

Το Φυσικό Πάρκο Μπαλικαγιαλάρ (Ballıkayalar) απέχει μόλις 1,5 ώρα οδικώς από την Κωνσταντινούπολη και είναι ιδανικό τόσο για εύκολες, όσο και για απαιτητικές, πεζοπορικές διαδρομές. Το Μπαλικαγιαλάρ, που έχει χαρακτηριστεί ως «Πάρκο της Φύσης και Φυσική Προστατευόμενη Περιοχή», ξεχωρίζει ως ένας πραγματικός παράδεισος για υπαίθριες δραστηριότητες. Στο πάρκο, το οποίο βρίσκεται δυτικά του Κοτζαέλι (Kocaeli), εντοπίζονται ζώα του δάσους, όπως κοράκια, τυφλοπόντικες, αηδόνια, ζαρκάδια και σκίουρους στο ενδιαίτημά τους. Εκτός από πεζοπορία, μπορείτε να συμμετάσχετε σε δραστηριότητες κατασκήνωσης, αναρρίχησης και διάσχισης φαραγγιού. Το Φυσικό Πάρκο Μπαλικαγιαλάρ, το οποίο διαθέτει αναβαθμίδες από όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρατηρούν κοιλάδες, λίμνες, καταρράκτες και ρυάκια, είναι ένα από τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε εάν επιθυμείτε να βιώσετε μια διαφορετική εμπειρία στη φύση.

İstanbul Şile 1Το Ουτσμάκντερε (Uçmakdere), ένα χωριό με ιστορία που φτάνει μέχρι την αρχαιότητα, στην περιοχή Σάρκιοϊ (Şarköy) του Τεκίρνταγ (Tekirdağ), είναι μία ακόμη εναλλακτική λύση για μια εξόρμηση στη φύση. Εκτός του ότι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Κωνσταντινούπολη, το χωριό παρέχει επίσης ευκαιρίες για αλεξίπτωτο πλαγιάς και κάμπινγκ.

Το οροπέδιο Ερικλί (Erikli), ένα φυσικό θαύμα που βρίσκεται στην περιοχή Τσινάρτζικ (Çınarcık) στη Γιαλόβα (Yalova) και απέχει περίπου 1,5 ώρα οδικώς από την Κωνσταντινούπολη, καλεί τους λάτρεις της φύσης να το επισκεφτούν. Το οροπέδιο, όπου μπορείτε να περπατήσετε κάτω από τη σκιά δέντρων καστανιάς, φτελιάς, μηλιάς, ελάτης και φλαμουριάς, προσφέρει μια «αξέχαστη απόδραση» στη γαλήνια αγκαλιά της φύσης. Οι πεζοπορικές διαδρομές του οροπεδίου Ερικλί οδηγούν, απροσδόκητα, τους επισκέπτες σε πανέμορφους καταρράκτες. Μπορείτε να απολαύσετε τις γραφικές εικόνες του καταρράκτη Τσιφτέ (Çifte), της λίμνης Ντιπσίζ (Dipsiz), του οροπεδίου Ντελμετσέ (Delmece) και του καταρράκτη Ερικλί, ενώ κάνετε πεζοπορία και δροσίζεστε στις μικρές λίμνες που σχηματίζουν τα νερά τους.İstanbul Belgrad Forest 2

 

 

 

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr