Η πυξίδα του αεροσκάφους της SCOOT, της βραβευμένης low cost εταιρίας που συνδέει την Αθήνα με την Ασία και την Αυστραλία, με τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς, δείχνει προς Νότια Ταϊλάνδη και το εξωτικό νησί Κράμπι, στα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας του Άνταμαν. Παρθένα φύση, πολύχρωμοι βυθοί, μαγευτικά νησάκια, γαλήνια τοπία και η αίσθηση της απόλυτης αναζωογόνησης και χαλάρωσης, συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό των διακοπών.

krabi Koh Tao beach ThailandΜε τις εκπληκτικές προσφορές της Scoot ευκαιρία να αφήσουμε πίσω τις κρύες ημέρες και νύχτες της Ελλάδας και να ταξιδεύσουμε στο καλοκαιρινό τοπίο της Ασίας, για να απολαύσουμε βουτιές & απίστευτες εμπειρίες στη φύση. Με πάνω από 150 νησιά, 150 χλμ. ακτογραμμών & ένα ποικιλόμορφο τοπίο όπου εναλλάσσονται οι ζούγκλες με τους ασβεστολιθικούς λόφους, οι σπηλιές με τους καταρράκτες, η εξωτική άγρια ζωή με τον θαυμαστό υποβρύχιο κόσμο, οι δραστηριότητες που θα βιώσετε είναι πράγματι μοναδικές. Εκδρομές σε νησιά, κολύμβηση με μάσκα ή καταδύσεις, καγιάκ σε λιμνοθάλασσες ή ποτάμια, αναρρίχηση σε ασβεστολιθικά βράχια, trekking με ελέφαντες στη ζούγκλα, είναι μόνο μερικές που μπορείτε να επιλέξετε. Μέσα σε ένα περιβάλλον σχετικά παρθένο ακόμη από την υπερβολική τουριστική ανάπτυξη, το Κράμπι διατηρεί τη γοητεία του και προσφέρει εναλλακτικές προτάσεις διαμονής, είτε για τους ταξιδευτές της φύσης, σε ξύλινα bungalows πάνω στο κύμα, είτε για ελίτ ταξιδιώτες σε συγκροτήματα πολλών αστέρων.

krabi townΗ πρωτεύουσα του Κράμπι είναι μια μικρή γραφική πόλη στις όχθες του ποταμού, με το χρόνο να έχει σταματήσει, εμποδίζοντας την τουριστική αλλοτρίωση. Εδώ θα γνωρίσετε τη γνήσια κουλτούρα της Ταϋλάνδης & τη ζεστή φιλοξενία από απλούς και αυθεντικούς κατοίκους. Περπατήστε στις υπαίθριες αγορές, τολμήστε να δοκιμάσετε γευστικό street food, μπείτε στα παραδοσιακά καταστήματα και απολαύστε τη ζωή που κυλά γύρω από το ποτάμι, με τις γραφικές ψαρόβαρκες και τα ταξί που αναλαμβάνουν τις μετακινήσεις ντόπιων και τουριστών. Η μοναδική προσωπικότητα της πόλης θα σας αποζημιώσει, πριν ξεκινήσετε τις εκδρομές στα γειτονικά διάσημα αξιοθέατα και τις μαγευτικές παραλίες.

Εθνικοί Δρυμοί, ναοί και σμαραγδένιες λίμνες!

krabi tourism tiger caveΠρώτη στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών είναι η ολοήμερη εκδρομή στον Εθνικό Δρυμό Khao Nor Chur Chi και τον εντυπωσιακό βουδιστικό ναό που φέρει το όνομα Σπηλιά της Τίγρης [Wat Tham Sua], ένα από τα διασημότερα μοναστήρια της Νότιας Ταϋλάνδης, όπου θα ανακαλύψετε ένα εκπληκτικό δάσος βροχής και θα απολαύσετε χαλαρωτικό μπάνιο σε φυσικές θερμές πηγές, περιβεβλημένοι από σπάνια εξωτικά φυτά. O ναός Wat Tham Sua προσφέρει μια αυθεντική πνευματική εμπειρία, μέσα σε φυσικά σπήλαια όπου κατοικούν μοναχοί λατρεύοντας το Βούδα και προστατεύοντας αυτό το μοναδικό τοπίο. Στο κεντρικό ναό- σπήλαιο υπάρχουν ενδιαφέρουσες εικόνες και κειμήλια, μεταξύ τους το αποτύπωμα του πέλματος του Βούδα, όπου θα φτάσετε ανεβαίνοντας 1237 σκαλοπάτια. Η πανοραμική θέα από ψηλά αποζημιώνει τον κόπο της αναρρίχησης, αφού θα απολαύσετε θέα 360 μοιρών, στη θάλασσα του Ανταμάν, τα γειτονικά τροπικά νησιά και τα πλούσια τροπικά δάση που θα σας περιβάλλουν. Αν καταφέρετε και βρεθείτε την ώρα της ανατολής ή του δειλινού, θα ζήσετε μοναδικές μαγικές στιγμές.

emerald poolΕξίσου συναρπαστική είναι η Σμαραγδένια λίμνη Sa Morakot στον Εθνικό Δρυμό Thung Teaο, στην επαρχία Klong Thom. Ακολουθώντας ένα φυσικό μονοπάτι, μέσα από πλούσια βλάστηση και πανίδα, ανακαλύπτετε μια λίμνη 3, μήκους 115 μ., πλάτους 214 μ. και μέγιστου βάθους 3.5 μ., με κρυστάλλινα νερά, όπου μπορείτε να κάνετε μια αναζωογονητική βουτιά που θα σας μείνει αξέχαστη. Η πρόσβαση γίνεται από τρία διαφορετικά πεζοπορικά μονοπάτια, ένα σύντομο και δύο πιο εκτενή, που ωστόσο δίνουν τη δυνατότητα να θαυμάσετε τη φύση, να κάνετε παρατήρηση πτηνών και να απαθανατίσετε σπάνια είδη χλωρίδας. Μέσα στον εθνικό δρυμό μη χάσετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε στις φυσικές θερμές πηγές, σε νερά μέσης θερμοκρασίας 35-40 βαθμών Κελσίου, με ευεργετικές ιδιότητες για τη θεραπεία ρευματισμών και ισχιαλγίας. Οι εκπληκτικές φυσικές κοιλότητες δημιουργούν μικρές πισίνες όπου μπορείτε να χαλαρώνετε, περιβεβλημένοι από την μοναδική τροπική βλάστηση του Εθνικού Δρυμού Khao Phra Bang Khram.

khao sok lake limestone lake viewΤο δάσος Khao Sok είναι το αρχαιότερο δάσος βροχής στην Ταϋλάνδη. Μέσα από μια συναρπαστική 2ήμερη εκδρομή trekking θα επισκεφτείτε ένα μαγευτικό δάσος όπου φιλοξενούνται 48 διαφορετικά είδη θηλαστικών [όπως άγριοι ελέφαντες, γίββονες, ελάφια, αρκούδες, πίθηκοι, άγρια σκυλιά], 187 είδη πτηνών, χιλιάδες είδη πεταλούδων και εντόμων. Θα περπατήσετε κάτω από πανύψηλα δέντρα, θα φωτογραφήσετε τη Ραφλέσια [Rafflesia], το μεγαλύτερο άνθος του κόσμου με διάμετρο 31 ίντσες, θα κάνετε κανό στον ομώνυμο ποταμό, θα επισκεφτείτε τον εντυπωσιακό ναό Wat Bang Riang, με το χρυσό άγαλμα του Βούδα και το μεγάλο άγαλμα της κινεζικής θεότητας του ελέους, Kwam Im και θα μείνετε σε καλύβες στη ζούγκλα, σα σύγχρονοι Ροβινσώνες.

Life is a beach!

Phi Phi krabi tourismΈνας από τους λόγους που επιλέγουν οι ταξιδιώτες το Κράμπι είναι για τις απίστευτες παραλίες αλλά και τα μαγευτικά νησιά που προσεγγίζονται εύκολα με ταχύπλοο. Μόλις 45 λεπτά από το Κράμπι τα έξι νησιά Phi Phi αποτελούν την απόλυτα εξωτική εμπειρία, με εκθαμβωτικό τοπίο από απότομους ψηλούς βράχους να αναδύονται από τα τουρκουάζ νερά. Στο ακατοίκητο Phi Phi Leh θα βρείτε την διάσημη παραλία Maya, που σηματοδότησε την κινηματογραφική ταινία «The Beach» με πρωταγωνιστή τον Leonardo Di Caprio.

Chicken Island... το κεφάλι της κότας το αναγνωρίζετε;4 νησιά σε μια εκδρομή! Γνωρίστε τα εξωτικά νησιά Koh Tup, Koh Gai, Koh Poda του νησιωτικού συμπλέγματος Mu Koh Poda, το νησί Chicken- περιγράφεται έτσι καθώς η κορυφή του βράχου θυμίζει κεφαλή κοτόπουλου και την ειδυλλιακή παραλία Phra Nang μέσα από μια εκδρομή με σκάφος, όπου θα απολαύσετε καταδύσεις και κολύμπι, παραδοσιακό πικνίκ, χαλάρωση σε λευκές αμμουδιές κάτω από τον ζεστό ήλιο. Το γραφικό Koh Tup φημίζεται για τα αβαθή νερά του και τη λευκή αμμουδιά, το Koh Gai για τα γαλαζοπράσινα νερά και την απίστευτη ποικιλία θαλάσσιων όντων, το Koh Poda για τη μαγευτική λευκή παραλία όπου γίνονται τα απολαυστικά πικνίκ και τέλος, το εντυπωσιακό σπήλαιο της Phra Nang, όπου ιδιαίτερη εντύπωση θα σας κάνουν τα φαλλικά σύμβολα, αφιερώματα των ψαράδων προς το πνεύμα της πριγκίπισσας [Phra Nang] της οποίας ζητούν την εύνοια.

Hong IslandsΕπίσης δημοφιλής είναι η ολοήμερη εκδρομή στο πανέμορφο νησί (Koh) Hong, στο ομώνυμο αρχιπέλαγος, που προσφέρεται για ακόμη περισσότερες βουτιές με μάσκα, κολύμπι σε πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά, περίπατο στα φυσικά μονοπάτια μέσα από το πυκνό τροπικό δάσος αλλά και βόλτα με καγιάκ. Στο κέντρο του νησιού, που το όνομά του στα Ταϊλανδικά σημαίνει «το νησί με το δωμάτιο» θα ανακαλύψετε μια μαγευτική λιμνοθάλασσα με γαλαζοπράσινα νερά. Στη διάρκεια της εκδρομής πραγματοποιούνται στάσεις σε διάφορες γειτονικές νησίδες, όπως το Koh Daeng, που θεωρείται το καλύτερο σημείο κατάδυσης με μάσκα, καθώς διαθέτει έναν απίστευτο βυθό με πολύχρωμα ψάρια και κοράλια.

krabi2 james bond islandΑν πάλι θέλετε να ακολουθήσετε τα ίχνη του πράκτορα 007, στο James Bond Island, αρκεί να επιλέξετε την εκδρομή στο Phang Nga Bay, όπου γυρίστηκαν οι σκηνές της ταινίας “The Man With the Golden Gun”. Το πολυφωτογραφημένο Koh Tapu, ένας ασβεστολιθικός βράχος που υψώνεται 20 μέτρα πάνω από τα σμαραγδένια νερά και έχει διάμετρο 4 μέτρα στη βάση του και 8 στην κορυφή- γι’αυτό και λέγεται το νησί Νύχι ή Ακίδα- θα σας αφήσει άφωνους. Μπορείτε να κάνετε κανό στο ποτάμι με τα μανγκρόβια δέντρα και να γνωρίσετε τους μικρούς κρυμμένους όρμους αλλά και τα σπήλαια σταλακτιτών.

krabi4

Με το υπέροχο τοπίο του και τη μαγευτική φύση, την ιδανική θερμοκρασία για μπάνιο, τις άπειρες ευκαιρίες για δραστηριότητες, το Κράμπι αποτελεί έναν πολύ προσιτό και ενδιαφέροντα προορισμό για κάθε εποχή. Η καλύτερη περίοδος ωστόσο είναι η δροσερή περίοδος (18-32 βαθμοί) και πιο συγκεκριμένα οι μήνες από τον Δεκέμβριο ως τον Φεβρουάριο. Με τις εξαιρετικές τιμές της Scoot, μία είναι η λύση: κλείνεις από τώρα εισιτήριο και πετάς με την καλύτερη low-cost της Ασίας!

krabi3SCOOT και ΦΥΓΑΜΕ! Η Scoot σας ανοίγει το δρόμο για ακόμη περισσότερους προορισμούς με το δίκτυο της Tigerair, που εκτείνεται σε 39 προορισμούς της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως τη Τζακάρτα, το Μπαλί, το Κράμπι, τη Μανίλα, το Λαγκάουι και τη Βιρμανία, με ένα ενιαίο εισιτήριο, σε σούπερ τιμή! Ο Δεκέμβριος είναι ιδανικός να ταξιδέψετε στη Σγικαπούρη, καθώς η Scoot μας εξασφαλίζει σημαντικές προσφορές για όλο το μήνα, ξεκινώντας από 160 ευρώ/ απλή διαδρομή για Σιγκαπούρη και 180 ευρώ/ απλή διαδρομή για Krabi. Οι τιμές τελικού ναύλου με επιστροφή εξαρτώνται από την πληρότητα των πτήσεων. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εταιρίας https://fly-scoot.com/el/ και ανακαλύψτε ακόμη περισσότερα δρομολόγια και τιμές που θα σας ενθουσιάσουν!

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr