trivago Reputation Ranking Mediterranean Islands Index 2015: Επτά ελληνικά νησιά μεταξύ των δέκα κορυφαίων για το 2015

Με τον καιρό να γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο ζεστός, οι συζητήσεις γύρω από τις καλοκαιρινές διακοπές πυκνώνουν, ενώ οι προτάσεις και τα σχέδια για το καλοκαίρι αναδεικνύουν τα φετινά νησιά-πρωταγωνιστές! Για ποιους νησιωτικούς προορισμούς παρουσιάζεται η μεγαλύτερη προτίμηση; Πόσες από τις θέσεις στην κατάταξη με τα πιο δημοφιλή νησιά κατακτήθηκαν από ελληνικά μέρη; Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα και σας παρουσιάζει τα 30 δημοφιλέστερα νησιά της Μεσογείου, όπως αναδείχθηκαν από τις κριτικές των ταξιδιωτών στις 51 πλατφόρμες της trivago.

Για ακόμα μια φορά τα ελληνικά νησιά κλέβουν τις εντυπώσεις και καταλαμβάνουν τόσο τις πρώτες, όσο και τις περισσότερες από τις συνολικές θέσεις στην κατάταξη των δημοφιλέστερων νησιών της Μεσογείου για το 2015. Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η μαγευτική Ίος με ποσοστό δημοτικότητας 86,22%, ακολουθούμενη από ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Αργοσαρωνικού, την Ύδρα. Άρωμα Κυκλάδων έχει η 3η θέση, η οποία καταλαμβάνεται από την Φολέγανδρο. Τέταρτος εμφανίζεται ο πρώτος μη ελληνικός προορισμός, το Κάπρι της γειτονικής Ιταλίας, με ποσοστό δημοτικότητας 84,95%. Η λίστα συνεχίζει με έντονο το ελληνικό στοιχείο, αφού μέχρι την όγδοη θέση οι προορισμοί που ακολουθούν, με σειρά δημοτικότητας, είναι η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Νάξος και η Πάρος. Οι 10 πρώτες θέσεις της κατάταξης ολοκληρώνονται με το Ιταλικό νησί Λίπαρι στην 9η θέση και την Πορτογαλική νήσο Μαδέιρα στη 10η.

Συνολικά, 13 ελληνικοί προορισμοί κάνουν την εμφάνισή τους στη λίστα με τα 30 κορυφαία νησιά της Μεσογείου, δίνοντας ξεκάθαρα ελληνικό χαρακτήρα στους προορισμούς που θα επισκεφθούν όσοι ταξιδέψουν το καλοκαίρι που πλησιάζει. Έντονο, λοιπόν, ελληνικό στοιχείο παρατηρείται και στις υπόλοιπες θέσεις της κατάταξης, πέρα από τις δέκα πρώτες, με τις γραφικές Σπέτσες να κάνουν την εμφάνισή τους στη 14η θέση, την Κρήτη στη 16η, τη Ζάκυνθο στην 20η, την Κω στην 23η, τη Ρόδο στην 27η και την Κέρκυρα στην 29η θέση.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται τα 30 δημοφιλέστερα νησιά της Μεσογείου:

trivago list

Σχετικά με αυτή την έρευνα: Η παραπάνω ανάλυση βασίζεται σε έρευνα που διεξήγαγε η trivago για αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ 01.04.2014 και 30.09.2014, για ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν κατά την ίδια περίοδο. Στα αποτελέσματα συμπεριλήφθηκαν τα νησιά που: έχουν τουλάχιστον 50 ξενοδοχεία και τουλάχιστον 50 κριτικές ανά ξενοδοχείο

Σχετικά με το trivago hotel Online Reputation Ranking: Βασίζεται σε περισσότερες από 140 εκατομμύρια κριτικές, συμπεριλαμβανομένων των κριτικών από τα booking sites που συνδέονται με την trivago. Η κατάταξη αντιπροσωπεύει το μέσο όρο αξιολόγησης των καλύτερων ξενοδοχείων ανά τις πόλεις παγκοσμίως. Τα στοιχεία προκύπτουν από κριτικές που προέρχονται και από τις 51 πλατφόρμες της trivago.

Σχετικά με την trivago: Οι ταξιδιώτες βρίσκουν στην www.trivago.gr ιδανικά ξενοδοχεία στις καλύτερες τιμές χρησιμοποιώντας τα διαφορετικά φίλτρα αναζήτησης. Η trivago είναι ένα online meta search site που συγκρίνει τιμές ξενοδοχείων από περισσότερα από 200 διαφορετικά sites κρατήσεων για περισσότερα από 700.000 ξενοδοχεία ανά τον κόσμο. Επιπλέον η trivago προσφέρει πάνω από 140 εκατομμύρια ratings για ξενοδοχεία σε συνδυασμό με 14 εκατομμύρια φωτογραφίες. Πάνω από 80 εκατομμύρια χρήστες το μήνα χρησιμοποιούν την trivago και καταφέρνουν να «γλιτώσουν» ως και 36% από τα χρήματα τους κατά μέσο όρο ανά κράτηση. Η trivago GmbH έχει την έδρα της στο Ντίσελντορφ στη Γερμανία ενώ διατηρεί γραφεία και σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Μαδρίτη, Μιλάνο, Παρίσι, Αθήνα και Κωνσταντινούπολη. Η trivago ιδρύθηκε το 2005 και αυτή τη στιγμή λειτουργούν 49 διεθνείς πλατφόρμες.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr