Ευρωπαϊκό διαβατήριο για τα ζώαΧάρη στο νέο ευρωπαϊκό διαβατήριο για τα ζώα συντροφιάς, είναι πιο εύκολο σήμερα να παίρνετε μαζί στο ταξίδι τη γάτα ή τον σκύλο σας. Δείτε τι ακριβώς χρειάζεται για να ταξιδέψετε με τον αγαπημένο σας σύντροφο!

Για όλα τα ζώα συντροφιάς απαιτείται πλέον διαβατήριο που να περιέχει στοιχεία για έγκυρο εμβολιασμό κατά της λύσσας. Μέχρι το τέλος του 2011, η Ιρλανδία, η Μάλτα, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο ζητούν επίσης αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Επιπλέον, μέχρι το τέλος του 2011, για να μπουν στην Ιρλανδία, τη Μάλτα και το Ηνωμένο Βασίλειο, τα ζώα συντροφιάς πρέπει να έχουν προηγουμένως υποβληθεί σε αγωγή για ακάρεα και εχινόκοκκο (ταινία). Η Φινλανδία και η Σουηδία απαιτούν αγωγή για εχινόκοκκο.

Για λόγους αναγνώρισης, τα ζώα πρέπει: να φέρουν ηλεκτρονικό μικροτσίπ (πομποδέκτη) ή ευανάγνωστο τατουάζ που να έχει αποτυπωθεί πριν από τις 3 Ιουλίου 2011 (τα τατουάζ δεν είναι αποδεκτά στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τη Μάλτα όπου γίνονται δεκτά μόνον τα ζώα που φέρουν ηλεκτρονικό μικροτσίπ).

→ Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα ταξίδα με ζώα συντροφιάς στην ΕΕ πατώντας εδώ
→ Παρακολουθήστε ένα ενδιαφέρον βίντεο για το ευρωπαϊκό διαβατήριο ζώων συντροφιάς και την καταπολέμηση της λύσσας, πατώντας εδώ

→ Διαβάστε τους όρους της Aegean Airlines

→ Διαβάστε τους όρους της Olympic Air

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr