Η Olympic Air ταξιδεύει & το pet σας!Αν σας είναι αδύνατο να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας κατοικίδιο, πετάξτε με την Olympic Air, αλλά πριν το ταξίδι, ενημερωθείτε για τους περιορισμούς της εταιρίας. Πώς θα μεταφερθεί, πόσο θα σας κοστίσει, το διαβατήριό του και όλα όσα προβλέπονται βάσει κανονισμών της Ε.Ε.


Μεταφορά στον χώρο αποσκευών

Λόγω έλλειψης επαρκούς αερισμού και θέρμανσης, δεν παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς ζώων στις αποθήκες των αεροσκαφών της Olympic Air.

Μεταφορά στην καμπίνα

Επιτρέπεται να μεταφέρονται σκύλοι και γάτες (με περιορισμούς ως προς τον συνολικό αριθμό των ζώων) εντός της καμπίνας επιβατών*.

Όροι & Προϋποθέσεις Μεταφοράς Κατοικίδιων

• Να είναι υγιή και ο κάτοχος τους να παρουσιάζει κατά την διάρκεια του check-in το βιβλιάριο υγείας τους, όπου θα επιβεβαιώνεται ότι έχουν κάνει όλα τα απαραίτητα εμβόλια και φέρουν microchip.

• Να μεταφέρονται σε κλουβί με μέγιστες διαστάσεις 40 x 25 x 25 εκ. και το συνολικό βάρος μαζί με το κλουβί δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 8 κιλά.

• Να παραμένουν μέσα στο κλουβί σε όλη τη διάρκεια της πτήσης. Το κλουβί θα κλείνει με ασφάλεια και θα τοποθετείται στο δάπεδο. Επιπλέον πρέπει να έχει διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει κίνδυνος διαρροών από το κλουβί και το κατοικίδιο θα πρέπει να φορά φίμωτρο.

• Το κατοικίδιο πρέπει να είναι καθαρό (υπόκειται σε έλεγχο προκειμένου να γίνει αποδεκτό για την καμπίνα), να είναι ήσυχο και σε καμία περίπτωση να μην προκαλεί ενόχληση στους άλλους επιβάτες κατά τη διάρκεια της πτήσης.

• Για ταξίδι εξωτερικού θα πρέπει επιπλέον να έχει και διαβατήριο.

Εφόσον επιθυμείτε να μεταφέρετε το κατοικίδιο σας θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Κρατήσεων στα τηλέφωνα 210 35.50.500 ή 801.801.01.01 (από σταθερό εντός Ελλάδος) το οποίο λειτουργεί καθημερινά 08:00 - 20:00, τουλάχιστον 48 ώρες πριν την πτήση, προκειμένου να καταχωρηθεί και (εφόσον είναι δυνατό) να επιβεβαιωθεί η κράτηση, καθώς ο επιτρεπόμενος αριθμός κατοικίδιων σε κάθε πτήση είναι περιορισμένος.

Τιμολογιακή πολιτική

Για δρομολόγια εσωτερικού ο ιδιοκτήτης κατοικίδιου επιβαρύνεται με συνολική χρέωση 4€ ενώ για δρομολόγια εξωτερικού επιβαρύνεται για κάθε κιλό με το 1,5% του δημοσιευμένου ναύλου της IATA .

Σκύλοι-Οδηγοί

• Επιτρέπεται η μεταφορά εκπαιδευμένου σκύλου - οδηγού για τη συνοδεία τυφλών ατόμων στην καμπίνα των επιβατών. Ο όρος ισχύει μόνο εάν το ζώο συνοδεύει πρόσωπο το οποίο βασίζεται στη βοήθεια του για λόγους υγείας. Ο επιβάτης πρέπει να διαθέτει το ανάλογο πιστοποιητικό «σκύλου- οδηγού». Το βιβλιάριο του ζώου και τα απαραίτητα κτηνιατρικά έγγραφα πρέπει να είναι επικυρωμένα σύμφωνα με τους Διεθνείς κανονισμούς.

• Ο σκύλος πρέπει να είναι περιποιημένος, να φέρει λουρί, ενώ δεν είναι απαραίτητο να φορά φίμωτρο.

• Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν.

* Ο επιβάτης που συνοδεύεται από σκύλο- οδηγό τοποθετείται σε περιοχή θέσεων όπου να υπάρχει επαρκής χώρος δαπέδου για το ζώο. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό λόγω τύπου αεροσκάφους, παρέχεται στον επιβάτη επιπλέον θέση (χωρίς χρέωση). Η προτεινόμενη θέση για τους επιβάτες με σκύλο-οδηγό είναι το παράθυρο, εκτός από τα σημεία του αεροσκάφους στα οποία υπάρχει έξοδος κινδύνου.

*Microchip:

Σε περίπτωση ταξιδίου στο εξωτερικό, το κατοικίδιο πρέπει να έχει διαβατήριο και & ID microchip. Για πτήσεις εντός Ελλάδος το microchip δεν είναι υποχρεωτικό.

→ Διαβάστε για το νέο ευρωπαϊκό διαβατήριο για τα ζώα συντροφιάς στην ΕΕ πατώντας εδώ
→ Παρακολουθήστε ένα ενδιαφέρον βίντεο για το ευρωπαϊκό διαβατήριο ζώων συντροφιάς και την καταπολέμηση της λύσσας, πατώντας εδώ


Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr