Μostar, Βοσνία/ Ερζεγοβίνη

Θέλετε να επισκεφτείτε τα μέρη εκείνα που πραγματικά κόβουν την ανάσα και μέχρι τώρα δεν είχατε σκεφτεί καν; Η λίστα των Best value προορισμών για το 2014 περιέχει τα πάντα. Από πόλεις που έχουν τεθεί υπό την προστασία της UNESCO για την πολιτιστική κληρονομιά τους όπως η Plitvička Jezera στην Κροατία, μέχρι και την μακρινή Puerto Princesa, στις Φιλιππίνες. Ποιό είναι το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των προορισμών; Και οι 100 είναι μαγευτικοί, κόβουν την ανάσα και κατά βάση είναι γνωστοί στους ντόπιους και σε αυτούς που έχουν γυρίσει όλο τον κόσμο. Τι περιμένετε; Ανακαλύψτε τους έναν έναν μέσα στο 2014...

Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr συγκέντρωσε και παρουσιάζει τα μέρη εκείνα από όλο τον κόσμο που αξίζει να επισκεφτεί κανείς για τη μοναδική ομορφιά τους και την ίδια στιγμή δεν απαιτούν να τινάξετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό στον αέρα. Η λίστα είναι αποτέλεσμα των απόψεων των ταξιδιωτών και του αριθμού των κριτικών που έχουν γραφτεί σε περισσότερα από 200 διαφορετικά booking sites και στην trivago. Ένας συνδυασμός περισσοτέρων από 82 εκατομμυρίων περιγραφών και του μέσου όρου ξενοδοχειακών τιμών των προορισμών αυτών από το 2012 μέχρι και το 2013, ελήφθησαν υπόψιν προκειμένου να συνταχθεί η best value λίστα της trivago γαι το 2014.

Θέλετε να επισκεφτείτε τα μέρη εκείνα που πραγματικά κόβουν την ανάσα και μέχρι τώρα δεν είχατε σκεφτεί καν; Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr συγκέντρωσε και παρουσιάζει τα μέρη εκείνα από όλο τον κόσμο που αξίζει να επισκεφτεί κανείς για τη μοναδική ομορφιά τους και την ίδια στιγμή δεν απαιτούν να τινάξετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό στον αέρα. Η λίστα των Best value προορισμών για το 2014 περιέχει τα πάντα. Από πόλεις που έχουν τεθεί υπό την προστασία της UNESCO για την πολιτιστική κληρονομιά τους όπως η Plitvička Jezera στην Κροατία, μέχρι και την μακρινή Puerto Princesa, στις Φιλιππίνες. Η λίστα είναι αποτέλεσμα των απόψεων των ταξιδιωτών και του αριθμού των κριτικών που έχουν γραφτεί σε περισσότερα από 200 διαφορετικά booking sites και στην trivago. Ένας συνδυασμός περισσοτέρων από 82 εκατομμυρίων περιγραφών και του μέσου όρου ξενοδοχειακών τιμών των προορισμών αυτών από το 2012 μέχρι και το 2013, ελήφθησαν υπόψιν προκειμένου να συνταχθεί η best value λίστα της trivago γαι το 2014. Ποιό είναι το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των προορισμών; Και οι 100 είναι μαγευτικοί, κόβουν την ανάσα και κατά βάση είναι γνωστοί στους ντόπιους και σε αυτούς που έχουν γυρίσει όλο τον κόσμο. Τι περιμένετε; Ανακαλύψτε τους έναν έναν μέσα στο 2014...

Αν θέλετε να δείτε ολόκληρη τη λίστα των 100 προορισμών με βάση τη Δημοτικότητα τους πατήστε εδώ.

Δύο Ελληνικοί προορισμοί στην πρώτη δεκάδα

Την πρώτη θέση στη λίστα των 100 best value προορισμών της trivago 2014 καταλαμβάνει το Aït Benhaddou στο Μαρόκο.Την πρώτη θέση στη λίστα των 100 best value προορισμών της trivago 2014 καταλαμβάνει το Aït Benhaddou στο Μαρόκο. Η μέση τιμή διανυκτέρευσης στην πόλη που τράβηξε το ενδιαφέρον μεγάλων σκηνοθετών για τα φυσικά της τοπία, κυμαίνεται στα 42 ευρώ. Θέλετε να νιώσετε πρωταγωνιστής του Game of Thrones ή του Gladiator; Δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε την πόλη που μετατρέπει το πραγματικό σε μυθικό. Όσο βρίσκεστε εκεί, αξίζει να ανεβείτε στην κορυφή της πόλης και να απολαύσετε τη μεγευτική θέα που προσφέρει η μία από τις 26 πόλεις της λίστας που έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη λόγω πολιτιστικής κληρονομίας από την UNESCO.

Η παρουσία της Ελλάδας είναι αισθητή στην πρώτη δεκάδα, καθώς στην έκτη θέση βρίσκεται ο χειμερινός προορισμός Μεγάλο Πάπιγκο, πολύ κοντά στο βαθύτερο φαράγγι του κόσμου, το Βίκο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μεγάλο Πάπιγκο είναι ο ακριβότερος προορισμός της δεκάδας με μέση τιμή διανυκτέρευσης 58 ευρώΣτη δεύτερη θέση βρίσκεται η πόλη Mostar στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, η οποία πήρε το όνομα της από τη βοσνιακή λέξη Mostari που σημαίνει φύλακες (αυτοί που φύλασσαν την παλιά γέφυρα για να μη περάσουν απέναντι οι εχθροί κατά το 16ο αιώνα). Η μέση τιμή διανυκτέρευσης στην πόλη που βρίθει ιστορίας κυμαίνεται στα 50 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Στην τρίτη θέση της λίστας συναντάμε την Ίο και πιο συγκεκριμένα τη Χώρα της Ίου με την ίδια μέση τιμή διανυκτέρευσης (50 ευρώ). Ένα από τα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου με ειδυλλιακά τοπία και μια μαγευτική θέα από ψηλά με τα λευκά σπιτάκια με τις μπλε οροφές. Η παρουσία της Ελλάδας είναι αισθητή στην πρώτη δεκάδα, καθώς στην έκτη θέση βρίσκεται ο χειμερινός προορισμός Μεγάλο Πάπιγκο, πολύ κοντά στο βαθύτερο φαράγγι του κόσμου, το Βίκο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μεγάλο Πάπιγκο είναι ο ακριβότερος προορισμός της δεκάδας με μέση τιμή διανυκτέρευσης 58 ευρώ.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ένας ακόμα προορισμός από το Μαρόκο, η Merzouga, με μέση τιμή διανυκτέρευσης 50 ευρώ. Η πρώην πρωτεύουσα του Νεπάλ, Bhaktapur, με μέση τιμή δικλίνου δωματίου ανά διανυκτέρευση στα 42 ευρώ.Ακολουθεί η πρώην πρωτεύουσα του Νεπάλ, Bhaktapur, με μέση τιμή δικλίνου δωματίου ανά διανυκτέρευση στα 42 ευρώ. Τις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν ανά σειρά προτεραιότητας, η πόλη Sucre της Βολιβίας (52 ευρώ), η ηλικίας 2700 χρόνων πόλη Pingyao στην Κίνα (44 ευρώ), η πόλη της Πορτογαλίας Peneda-Gerês, που φημίζεται για το τεράστιο εθνικό της πάρκο (49 ευρώ) και το θέρετρο αναψυχής στην Κίνα, Yangshuo (43 ευρώ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα έχει την εντονότερη παρουσία στην λίστα των 100 προορισμών, καταλαμβάνοντας συνολικά οχτώ θέσεις. Η Ελλάδα, μαζί με την Ταϋλάνδη και την Ισπανία έρχονται δεύτερες με εφτά προορισμούς και ακολουθεί η Πορτογαλία με έξι προορισμούς. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο γεγονός ότι στη λίστα των 100 προορισμών δηλώνουν ηχηρό παρόν και πρωτεύουσες κρατών όπως το Σαράγεβο (27η θέση, 66 ευρώ), η Σόφια (46η θέση, 63 ευρώ), το Hanoi (50η θέση, 50 ευρώ), η Managua (62η θέση, 82 ευρώ) και το Βελιγράδι (84η θέση, 71 ευρώ).

Στοιχεία άξια προσοχής

Yangshuo/ Κίνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα έχει την εντονότερη παρουσία στην λίστα των 100 προορισμών, καταλαμβάνοντας συνολικά οχτώ θέσεις.Η πόλη Nashik (21η θέση, 67 ευρώ), ψηφίστηκε η πιο tourist friendly πόλη της Ινδίας για το 2013[3] και η πόλη Medellín (51η θέση, 81 ευρώ), ψηφίστηκε η πιο πρωτοποριακή πόλη του κόσμου για το 2013[4]. Η πόλη Sibiu της Ρουμανίας αποτέλεσε την Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα Πολιτισμού το 2007 (18η θέση, 56 ευρώ), ενώ στη λίστα των 100 προορισμών εμπεριέχεται και η πόλη Nanjing της Κίνας που φιλοξενεί τους Καλοκαιρινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων 2014 (70η θέση, 67 ευρώ).


Αν θέλετε να δείτε όλη τη λίστα των 100 προορισμών και τις μέσες τιμές τους πατήστε εδώ.

Σχετικά με το Best Value Index

Το www.trivago.gr Best Value Index παρουσιάζει μια λίστα προορισμών που αξίζει να επισκεφτεί ο ταξιδιώτης για δυο βασικούς λόγους. Για τις χαμηλές τους ξενοδοχειακές τους τιμές, που τους καθιστά value for money αλλά και για την εκπάγλου καλλονή τους, που ακόμα δεν έχει ανακαλυφθεί από τη πλειοψηφία των ταξιδιωτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Best Value Index είναι ένας συνδυασμός του αλγορίθμου tHPI και του Index trivago Reputation Ranking. To tHPI παραθέτει τις μέσες ξενοδοχειακές τιμές ανά διανυκτέρευση δίκλινου δωματίου στην trivago. To trivago Reputation Ranking παραθέτει τη λίστα αξιολόγησης των ξενοδοχείων με βάση τη δημοτικότητα τους στην trivago όπως αυτή προκύπτει από πάνω 82 εκατομμύρια κριτικές που προέρχονται από περισσότερα από 200 διαφορετικά booking sites. Εν κατακλείδι, το Best Value Index είναι ένας συνδυασμός του tHPI και της γνώμης των ταξιδιώτων για τους προορισμούς αυτούς.

Πηγή: www.trivago.gr

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr