Όλα είναι έτοιμα για να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό η διοργάνωση αθλητικού τουρισμού “Patmos Revelation”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ιερό νησί μεταξύ 30 Ιουνίου - 2 Ιουλίου 2017. Βασικός σκοπός του Δήμου Πάτμου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η προσέκλυση περισσότερων και πιο εναλλακτικών τουριστών, που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση γνωρίζοντας παράλληλα και την σημαντική ιστορία του νησιού!

Όλα είναι έτοιμα για να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό η διοργάνωση αθλητικού τουρισμού “Patmos Revelation”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ιερό νησί μεταξύ 30 Ιουνίου - 2 Ιουλίου 2017. Βασικός σκοπός του Δήμου Πάτμου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η προσέκλυση περισσότερων και πιο εναλλακτικών τουριστών, που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση γνωρίζοντας παράλληλα και την σημαντική ιστορία του νησιού!

Οι μέρες πλησιάζουν για το “Patmos Revelation”, που έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και οι εγγραφές συνεχίζονται, καθώς πλήθος αθλητών από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή. Οι αιτήσεις μέσω της επίσημης σελίδας της διοργάνωσης θα συνεχιστούν κανονικά, ενώ η παραλαβή αγωνιστικού πακέτου για όλους τους συμμετέχοντες θα γίνεται την Πέμπτη (29/6), την Παρασκευή (30/6) και το Σάββατο (1/7), από τις 09.00-21.00, στο Πνευματικό Κέντρο Πάτμου, «Πάτμιον».

Patmos Revelation Photo 1 lowΤο πρόγραμμα της αθλητικής διοργάνωσης του “Patmos Revelation” περιλαμβάνει την Παρασκευή (30/6), στις 09:00 το πρωί, Kids’ Athletics από τον Παγκόσμιο πρωταθλητή και Ολυμπιονίκη, Περικλή Ιακωβάκη, στο ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου Πάτμου. Η δράση παιδαγωγικού περιεχομένου αφορά στη γνωριμία των παιδιών με τα αθλήματα του στίβου, ενέργεια που έχει εκπονηθεί και κατοχυρωθεί από ειδική ομάδα επιστημόνων της IAAF (Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου) και εφαρμόζεται και υλοποιείται επίσημα στην Ελλάδα από τον ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Το Σάββατο (1/7), στις 11:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, στον κόλπο του Γροίκου. Η απόσταση που θα χρειαστεί να διανύσουν οι κολυμβητές θα είναι αυτή του 1 μιλίου (1,6χλμ). Νωρίτερα πριν την έναρξη του αγώνα θα γίνει προθέρμανση με την ομάδα της γυμνάστριας pilates, Μάντης Περσάκη. Την ασφάλεια των αθλητών έχει αναλάβει η Ναυαγοσωστική Σχολή Κατερίνης, Lifeguard Patrol.

Την Κυριακή (2/7), διεξάγονται οι αγώνες τρεξίματος 15 χλμ. (εκκίνηση 08:15πμ), η διαδρομή της οποίας περνάει από δύο μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO (παραδοσιακός οικισμός Χώρας, Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως) και 5 χλμ. (εκκίνηση 09:00πμ), που έχουν ως αφετηρία την Σκάλα καθώς και του 1 χλμ. (εκκίνηση 10:55πμ) που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία για τα παιδιά. Παρούσα στους αγώνες τρεξίματος θα είναι και η Ράνια Ρεμπούλη. Η Ελληνίδα αθλήτρια αποτελεί μία από τις ανερχόμενες δρομείς, η οποία εκπροσώπησε την χωρά μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, ενώ το Δεκέμβριο του 2015 ήταν η 1η Ελληνίδα που τερμάτισε στον αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Παρόντες στον αγώνα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης θα είναι αθλητές της εθνικής ομάδας, με επικεφαλής τον πρωταθλητή Ευρώπης στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Αντώνη Φωκαΐδη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ


Patmos Revelation Photo 2 by Patmos Aktis Suites SpaΤέτοιες μεγάλες διοργανώσεις δε θα είχαν επιτυχία εάν δεν υπήρχε η υποστήριξη σημαντικών χορηγών. Η «Βίκος» είναι μία από αυτές τις εταιρείες, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα σε αθλητές και αθλήτριες που θα λάβουν μέρος, να ξεδιψάσουν με το φυσικό μεταλλικό νερό «Βίκος» που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού.

Για την διευκόλυνση του κόσμου και την πιο άμεση μετάβαση του στο «ιερό» νησί των Δωδεκανήσων, η διοργάνωση έχει εξασφαλίσει ειδικά δρομολόγια μέσω της Blue Star Ferries, ώστε όσοι παραβρεθούν στο «Patmos Revelation» να έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν με την ασφάλεια και την άνεση της κορυφαίας ελληνικής εταιρείας της επιβατηγού ναυτιλίας. Με επιπλέον δρομολόγιο την Πέμπτη (29/6) στις 15:00, για την καλύτερη εξυπηρέτησή όλων, η Blue Star Ferries προσφέρει έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των συμμετεχόντων-αθλητών, καθώς και έκπτωση 30% στους συνοδούς τους και στα οχήματά τους σε όσους επισκεφτούν την διοργάνωση και το νησί από τις 26 Ιουνίου έως και τις 6 Ιουλίου.

Παράλληλα, άλλη μία σπουδαία ακτοπλοϊκή εταιρεία, όπως είναι η Dodekanisos Seaways, θα βρεθεί στο πλευρό της διοργάνωσης, προσφέροντας 30% έκπτωση στους συμμετέχοντες. Με δρομολόγια μεταξύ άλλων από και προς Λέρο, Κάλυμνο και Σάμο η εταιρεία θα ενισχύσει την τουριστική κίνηση του νησιού της Πάτμου. Επίσης, η διοργάνωση θα λάβει την υποστήριξη της Sixt rent a car, η οποία θα καλύψει με το στόλο της, τις ανάγκες της διοργάνωσης σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων, αλλά και όλων των επισκεπτών.

Η διοργάνωση έχει φροντίσει φυσικά και για τη διαμονή όσων συμμετάσχουν στο “Patmos Revelation” καθώς προσφέρονται ελκυστικά πακέτα για 4 μέρες (3 διανυκτερεύσεις) με μεταφορικά και διαμονή, για 2 άτομα που οι τιμές τους ξεκινούν από 260€. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων σε θέματα δρομολογίων, ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και διαμονών η VitaNTravel, το επίσημο ταξιδιωτικό γραφείο της διοργάνωσης, είναι επί ποδός ώστε να παρέχει την καλύτερη δυνατή λύση για αθλητές και συνοδούς.

Οι χορηγοί φιλοξενίας που υποστηρίζουν την διοργάνωση είναι οι ακόλουθοι: Patmos Aktis Suites & Spa, Allotina Houses, Skala Hotel Patmos, Onar, Chris Hotel, Alykes Studios, Porto Scoutari, Stefanos Katsaros Studios, Hotel Athina, Hotel Rodon, Villa Zacharo, Grikos Hotel, Hotel Effie.

Επίσης, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος θα στηρίξει τη διοργάνωση του “Patmos Revelation” προσφέροντας προϊόντα της στους συμμετέχοντες και στους εθελοντές, ενώ η εταιρεία «Βίκος» θα δώσει τη δυνατότητα σε αθλητές και αθλήτριες που θα λάβουν μέρος, να ξεδιψάσουν με το φυσικό μεταλλικό νερό «Βίκος» που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού.

Στον παρακάτω σύνδεσμό που ακολουθεί μπορείτε να δηλώσετε άμεσα τη συμμετοχή σας: http://activemedia.com.gr/product/patmos-revelation/

Στο ακόλουθο link μπορείτε να παρακολουθήσετε το teaser video του Patmos Revelation 2017: https://youtu.be/DgEFoQdddbg

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr