Για δεύτερη συνεχή χρονιά, από τις 9 Μαΐου έως τις 30 Αυγούστου 2017 οι αυστριακές μελωδίες θα χαρίσουν μοναδικές μουσικές βραδιές σε όσους έχουν την ευκαιρία να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις του «Ελληνοαυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού», που υποστηρίζονται από την Πρεσβεία της Αυστρίας. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, μουσικοί και από τις δύο χώρες θα εμφανιστούν από κοινού στην Ελλάδα σε διάφορα σχήματα. Το μουσικό φάσμα τους εκτείνεται από την κλασική και την τζαζ μουσική μέχρι την ηλεκτρονική μουσική.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, από τις 9 Μαΐου έως τις 30 Αυγούστου 2017 οι αυστριακές μελωδίες θα χαρίσουν μοναδικές μουσικές βραδιές σε όσους έχουν την ευκαιρία να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις του «Ελληνοαυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού», που υποστηρίζονται από την Πρεσβεία της Αυστρίας. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, μουσικοί και από τις δύο χώρες θα εμφανιστούν από κοινού στην Ελλάδα σε διάφορα σχήματα. Το μουσικό φάσμα τους εκτείνεται από την κλασική και την τζαζ μουσική μέχρι την ηλεκτρονική μουσική.

Οι βασικές αρχές που διέπουν τις εκδηλώσεις του «Ελληνοαυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού» είναι ο διάλογος μεταξύ Αυστριακών και Ελλήνων επαγγελματιών του πολιτιστικού τομέα, η ποικιλομορφία που εκφράζεται μέσω των διαφόρων ειδών μουσικής και των πολλών διαφορετικών, εξαιρετικά ταλαντούχων καλλιτεχνών και η φιλία μεταξύ Αυστρίας και Ελλάδας, η οποία εκφράζεται στη μουσική συνεργασία για το κοινό μας σε πολλά μέρη σε όλη την Ελλάδα, για τον τοπικό πληθυσμό, αλλά και για όλες τις φίλες και τους φίλους της Ελλάδας που προέρχονται από άλλες χώρες του κόσμου και - όπως και πολλοί Αυστριακοί - ζουν εδώ και χρόνια στην Ελλάδα ή κάνουν διακοπές κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

Συνολικά 26 συναυλίες σε 20 σημεία της χώρας με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 μουσικών από την Αυστρία, την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν προγραμματιστεί μέχρι τις 30 Αυγούστου. Το κοινό μπορεί να βρει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με κάθε συναυλία σε ενημερωτική μπροσούρα που διατίθεται δωρεάν στην Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα και την οποία μπορεί να «κατεβάσει» σε ηλεκτρονική μορφή από την ιστοσελίδα της Πρεσβείας. Επιπλέον, έχει δημιουργηθεί μια ιδιαίτερη σελίδα στο Facebook με τίτλο AustrianGreekMusicSummer2017. Δείτε τις εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, πατώντας εδώ

Σημαντικό μέλημα της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα αποτελεί ανέκαθεν η εκπαίδευση των νέων μουσικών. Για τον λόγο αυτό η Αυστριακή Πρεσβεία στηρίζει εκ νέου στο Πήλιο την Ακαδημία Μουσικής Δωματίου Εγχόρδων του καθ. Χρήστου Κανέττη, ο οποίος έχει τις ρίζες του στην Ελλάδα και διδάσκει βιολί επί σειρά ετών στο Mozarteum Salzburg. Επιπλέον, ο πιανίστας Χρήστος Μαράντος, ο οποίος επίσης κατάγεται από την Ελλάδα και εργάζεται στη Βιέννη, κατάφερε να φέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το «Young Masters Program». Στόχος αυτού του προγράμματος που εκπονήθηκε από κοινού με το Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης είναι η στήριξη νέων μουσικών μέσα από την υλοποίηση έργων, σεμιναρίων και συναυλιών στην πορεία τους προς μια επιτυχημένη καριέρα ως καλλιτέχνες.

«Καθόλου τυχαία συμπίπτει χρονικά και φέτος η πρώτη συναυλία που πραγματοποιείται στα πλαίσια του «Ελληνοαυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού» στις 9 Μαΐου με την Ημέρα της Ευρώπης, προκειμένου να αναληφθεί η δέσμευση για μια ενωμένη, ισχυρή, ειρηνική και προοδευτική Ευρώπη μέσα από την ενότητα στην πολυμορφία σε περιόδους μεγάλων προκλήσεων για το κοινό ευρωπαϊκό οικοδόμημα». Αυτή ήταν η δήλωση της Πρέσβεως της Αυστρίας κατά την έναρξη αυτής της μουσικής εκδήλωσης. Η Πρέσβης ευχαρίστησε όλους, όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της σειράς συναυλιών και ως εκ τούτου συνετέλεσαν στο να καταδειχθεί περαιτέρω η έντονη πολιτιστική σύνδεση ανάμεσα στην Αυστρία και την Ελλάδα: τους μουσικούς υψηλής επαγγελματικής στάθμης, τους δραστήριους διοργανωτές, τους χορηγούς, το γεμάτο ενθουσιασμό και πάθος για το έργο αυτό οργανωτικό δίδυμο, Dr. Alexander Wojda και Χαρά Μαμάτα, καθώς και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας που έθεσε τις εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του.

Αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά για την Αυστριακή Πρεσβεία το γεγονός ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας έθεσε φέτος υπό την αιγίδα του τις εκδηλώσεις του Ελληνοαυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού και με τον τρόπο αυτό εκφράζει την εκτίμησή του για την εν λόγω πρωτοβουλία. Για αυτή την ξεχωριστή ένδειξη αλληλεγγύης η Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το Υπουργείο. Στο σημείο αυτό, η Πρεσβεία θα ήθελε, επίσης, να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς τους χορηγούς INFORM AUSTRIACARD, Desserta Hellas LTD και OSD Institut Griechenland, χωρίς τους οποίους αυτό το μεγάλο έργο δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί σε αυτή τη μορφή.

Ιστοσελίδα: www.bmeia.gv.at/athen

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr

Κατασκευή Ιστοσελίδων Κατασκευή Ιστοσελίδων