Τυνησία: Ένας προορισμός για όλες τις εποχέςΟ λόγος του ταξιδιού είναι διαφορετικός για τον καθένα από εμάς. Άλλος θέλει ηρεμία και χαλάρωση, άλλος δράση και ενδιαφέρουσες εκδρομές... Άλλος θέλει βουνό, άλλος θάλασσα... Κι άλλος θέλει ένα συνδυασμό όλων των παραπάνω. Όποιον όμως κι αν ρωτήσουμε θα μας πει τα βασικά στοιχεία που ζητά από ένα ταξίδι: να χαλαρώσει, να δει ενδιαφέροντα αξιοθέατα, να φάει καλά και να ξεφύγει από την καθημερινότητα. Α! και το σημαντικότερο! Να μην ξοδέψει πολλά χρήματα. Άραγε, υπάρχουν τέτοιοι προορισμοί που να τα προσφέρουν όλα αυτά και μάλιστα όλο το χρόνο; Φυσικά και υπάρχει και είναι πιο κοντά μας από ότι νομίζετε. Η Τυνησία, πάντα ενδιαφέρουσα και ηλιόλουστη, υπόσχεται αξέχαστες διακοπές, ανεπανάληπτες εικόνες, πολλαπλές εμπειρίες και ένα ταξίδι γεμάτο όμορφες εντυπώσεις...

Και μόνο στο άκουσμα της λέξης, στο μυαλό έρχονται εικόνες εξωτικές, απέραντοι αμμόλοφοι, Σαχάρα, φοίνικες... Εκεί που ο ισλαμικός πολιτισμός συναντά τη μεσογειακή μενταλιτέ, εκεί που η αρχαία ιστορία βαδίζει πλάι πλάι με τη σύγχρονη γενιά, σε μια χώρα- έκπληξη, θα απολαύσετε εξαιρετικές διακοπές, οικονομικά και με απόλυτη ασφάλεια.

Απίστευτοι αρχαιολογικοί θησαυροί

Τυνησία: Ένας προορισμός για όλες τις εποχέςΑπό την αρχαία Καρχηδόνα ως το ρωμαϊκό αμφιθέατρο στο Ελ Τζεμ και από τα εντυπωσιακά μωσαϊκά του μουσείου Μπαρντό- που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη και μοναδική συλλογή ρωμαϊκών μωσαϊκών στον κόσμο- μέχρι τα τζαμιά και τις βυζαντινές εκκλησίες, ο τεράστιος αρχαιολογικός πλούτος της χώρας επιβεβαιώνει μια μακραίωνη και σημαντική ιστορική πορεία, σε μια χώρα που αποτέλεσε το σύνδεσμο μεταξύ Ανατολής και Δύσης, σταυροδρόμι πολιτισμών και λαών (Καρχηδόνιοι, Νουμίδες, Άραβες, Ανδαλουσιανοί, Τούρκοι).

Μαγευτικές μεδίνες

Τυνησία: Ένας προορισμός για όλες τις εποχέςΟι παλιές προστατευμένες πόλεις, οι γνωστές Μεδίνες, περιτειχισμένες από απόρθητα φρούρια, είναι η χαρά του επισκέπτη. Η είσοδος από την κεντρική πύλη μας οδηγεί σε ένα λαβύρινθο από στενά σοκάκια, δαιδαλώδη, γεμάτα ζωή και κίνηση. Θαυμάζουμε μουσουλμανικά τεμένη, σπίτια με σκαλιστή πέτρα, αυλές διακοσμημένες με πλακάκια αραβικού μοτίβου, παραδοσιακά καφέ όπου οι θαμώνες καπνίζουν ναργιλέ και πίνουν αραβικό καφέ αρωματισμένο με ροδόνερο, εντυπωσιακές επαύλεις που έχουν μεταμορφωθεί σε κέντρα υψηλής γαστρονομίας, χρυσοχοϊα, άπειρα καταστήματα δερμάτινων ειδών και υποδημάτων, ενώ το άρωμα των μπαχαρικών απλώνεται σε όλο το χώρο. Μέσα από ένα καλαίσθητο μείγμα αρχιτεκτονικών μορφών, ανακαλύπτουμε τη μαγεία της Ανατολής.

Εξαιρετικές αγορέςshopping

Το παζάρι είναι τρόπος ζωής και πραγματική διασκέδαση για όποιον έχει τον τρόπο... Οι πωλητές στα σουκ θα σας χαρίσουν ένα μεγάλο χαμόγελο μόλις ακούσουν τη λέξη Greeks/ Γιουνάν... Μας θεωρούν φίλους και συνοδοιπόρους και θα χαρούν να επισκεφτείτε το κατάστημά τους, έστω κι αν δεν αγοράσετε κάτι. Το πιο πιθανό είναι να σας κάνουν τους "δύσκολους" στο παζάρεμα και στο τέλος να σας κυνηγούν από πίσω για να αγοράσετε. Καλό είναι όμως να μην το παρακάνουμε. Ναι μεν μπορούμε να πετύχουμε μια πολύ καλή έκπτωση, αλλά όχι να φτάνουμε σε επίπεδα αδικίας, ειδικά όταν πρόκειται για κάποιο καλό δερμάτινο ή υφαντό, για τα οποία φημίζεται η χώρα. Θα αγοράσετε χειροτεχνήματα από χαλκό, υφαντά, τσάντες και πορτοφόλια, πήλινα σκεύη, μπαχάρια, ναργιλέδες, λούτρινες καμήλες και δεκάδες αναμνηστικά για δώρα στους φίλους και συγγενείς. Παζάρια δεν γίνονται στα μεγάλα καταστήματα και εμπορικά κέντρα, όπου οι τιμές είναι φιξ.

Πανέμορφες, γαλανές θάλασσες

beachΛευκές αμμουδιές σε μήκος πολλών χιλιομέτρων και γαλαζοπράσινη θάλασσα με ήρεμα νερά, θα σας δελεάσει για δροσερές βουτιές. Τα μεγάλα παραθεριστικά κέντρα στη Σους, το Πορτ Ελ Καντάουι και τη Χαμαμέτ είναι γεμάτα από πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες και κέντρα θαλασσοθεραπείας, που προσφέρουν θαλάσσια σπορ, καταδύσεις, ιστιοπλοϊα και πολλές δραστηριότητες στην παραλία, όπως ιππασία ή βόλτα με καμήλες.

Αναζωογόνηση και ευεξία

hammamet-hotel

25 κέντρα θαλασσοθεραπείας φιλοξενούνται στο δεύτερο παγκοσμίως προορισμό θαλασσοθεραπείας και spa. Ξεχωρίζουν η Χαμαμέτ και Γιασμίν Χαμαμέτ, η Σους, το Πορτ Ελ Καντάουι, το Μοναστίρ, η Ταμπάρκα, η Μαχντία, η Τύνιδα και φυσικά, το νησί της Τζέρμπα, όπου θα βρείτε και θερμοπηγές. Θα χαλαρώσετε κάνοντας αφρόλουτρο με αιθέρια έλαια, πλήρες μασάζ σώματος, θεραπείες με ροδόνερο, χαμά, σιάτσου, μασάζ με πέτρες, αγιουρβέδα κλπ.

Νon stop εναλλαγές τοπίων

tamarza-palace


Η διαφορετικότητα των τοπίων και των πόλεων εντυπωσιάζει. Στο βορρά, το Sidi Bou Said, το χωριό των καλλιτεχνών, θα σας θυμίσει έντονα Ελλάδα, με τα γαλάζια και λευκά βαμμένα σπίτια, τις βουκαμβίλιες, τη μαρίνα του. Στο μεγάλο νότο, οι γιγάντιοι αμμόλοφοι και οι σοττ (αποξηραμένες λίμνες) από αλάτι, οι βόλτες με καμήλες στη Σαχάρα, η πτήση με ανεμόπτερο πάνω από τις οάσεις με τους απέραντους φοινικώνες, θα σας αποκαλύψει το απόκοσμο πρόσωπο της χώρας, εκεί που μόνο οι βέρβεροι και νομάδες ξέρουν πώς να επιβιώνουν. Οι ροδόχρωμες, εντελώς γυμνές από βλάστηση πλαγιές της Οροσειράς του Άτλαντα, θα σας αποκαλύψουν το σκηνικό που γυρίστηκε ο Άγγλος Ασθενής και θα σας εκπλήξουν ευχάριστα με τα εντυπωσιακά φαράγγια με δροσερά νερά που θα βρείτε καλά κρυμμένα στην καρδιά της οροσειράς.

sahara-jeppe

Θα αγαπήσετε τον αραβικό καφέ με ροδόνερο, το φρεσκοστιμμένο χυμό ρόδι, την καυτερή κόκκινη σάλτσα harissa, τους ανθισμένους ιβίσκους σε κάθε αυλή, το αρνάκι με κουσκούς, το ναργιλέ με άρωμα μήλου στα γραφικά καφέ των σουκ, τα κορίτσια που χορεύουν ανατολίκους χορούς, τα υπαίθρια παζάρια, τα αρωματικά μπαχαρικά, τις απέραντες εκτάσεις της Σαχάρας και τις ξαφνικές αμμοθύελλες, τις καταπράσινες οάσεις με τις χουρμαδιές και τους κρυμμένους καταρράκτες στις ράχες του Άτλαντα, το τσάι με κουκουνάρι και δυόσμο, το ηλιοβασίλεμα πίσω από τα αραβικές κάσμπα... Θα αγαπήσετε την Τυνησία τόσο, που ένα ταξίδι δε θα σας είναι ποτέ αρκετό!

Πόσο θα σας κοστίσει

Πάρτε την παρέα σας, το σύντροφό σας, την οικογένειά σας, και επιλέξτε μια εκδρομή που μόνο όμορφες στιγμές έχει να προσφέρει.

Ένα οκταήμερο ταξίδι, που περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με την Alitalia μέσω Ρώμης- 7 διανυκτερεύσεις σε 5* ξενοδοχεία (εκτός της Ντουζ όπου η διαμονή είναι σε 4*sup) με πρωινό μπουφέ, μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο με πολυτελές όχημα, δείπνο καθημερινά σε πλούσιους μπουφέδες στα ξενοδοχεία, ΔΩΡΟ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ 4Χ4 ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ & ΣΤΙΣ ΟΡΕΙΝΕΣ ΟΑΣΕΙΣ, αρχηγό-συνοδό, τοπικό διπλωματούχο ξεναγό κοστίζει €530/ άτομο σε δίκλινο (επιπλέον οι φόροι αεροδρομίου 275€/ άτομο), με αναχωρήσεις 15 και 24 Οκτωβρίου.

tunis-town-halltunis-place-independencesidi-bu-saidport-el-kantaoui6monastir-beachmonastir-shishacastle-monastirel-tzemnomad-sahara

Ευχαριστούμε την Πρεσβεία της Τυνησίας, τον Τυνησιακό Οργανισμό Τουρισμού και την Tunisair, για την φιλοξενία στην Τυνησία, που μας έδωσε τη δυνατότητα να βιώσουμε από κοντά τις άπειρες δυνατότητες που προσφέρονται για διακοπές σε έναν οικονομικό και απόλυτα ασφαλή προορισμό.

O Tυνησιακός Oργανισμός Tουρισμού δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ομάδες φοιτητών, τρίτης ηλικίας και ομίλους, για τους οποίους μπορεί να μεσολαβήσει για ειδικές τιμές και προσφορές. Mπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ.: 210-67.17.590, 210-67.49.791, για κάθε πληροφορία.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr