Τριήμερο στη μαγεία της Λίμνης ΠλαστήραΑκολουθήστε τα βήματα των στελεχών της Trekking Hellas Δυτικής Θεσσαλίας στη γαλήνια λίμνη Πλαστήρα και ζήστε μέσα από δραστηριότητες στο φυσικό περιβάλλον, όμορφες στιγμές και εικόνες αφήνοντας πίσω την καθημερινότητα.



Ενδεικτικό πρόγραμμα εκδρομής 29-30-31/10/2010
Παρασκευή 29/10

Άφιξη και τακτοποίηση στους ξενώνες που έχουμε κρατήσει για εσάς

Σάββατο 30/10 Mountain bike στον παραλίμνιο Ποδηλατόδρομο

Τριήμερο στη μαγεία της Λίμνης ΠλαστήραΤο ποδήλατο βουνού είναι ιδανικό μέσο για να εξερευνήσουμε τις ακτές της λίμνης και όχι μόνο. Σε αποκλειστικά διαμορφωμένο ποδηλατόδρομο κοντά στην ακτογραμμή της λίμνης, μέσα σε δάση δρυός και υδρόφιλων δέντρων η διαδρομή γίνεται ονειρική. Προορισμός μας ο Βοτανικός κήπος στο Νεοχώρι εκεί που ο κυρ Δημήτρης φροντίζει με ιδιαίτερη αγάπη τα φυτά , ενημερώνει τους επισκέπτες για την χλωρίδα της περιοχής και για τις θεραπευτικές και προληπτικές ιδιότητες των βοτάνων.


Κυριακή 31/10 Canoe-kayak στη Λίμνη Πλαστήρα

Τριήμερο στη μαγεία της Λίμνης ΠλαστήραΗ πανέμορφη και γαλήνια λίμνη απλώνεται μπροστά μας και περιμένει να την δούμε με άλλο μάτι. Φορώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό (στολές neoprene, σωσσίβιο) θα επιβιβαστούμε σε 2θέσια canoe-kayak και θα αρχίσουμε την εξερεύνηση. Κωπηλατώντας κοντά στις ακτές εκεί όπου το δάσος φτάνει πολλές φορές μέσα στην λίμνη, σμήνη άγριων υδρόβιων πουλιών κάνουν αισθητή την παρουσία τους κυρίως του χειμερινούς μήνες. Νερόκοτες, αγριόπαπιες, αργυροπελεκάνοι και κύκνοι αναζητούν τροφή και προστασία στα φιόρδ της λίμνης. Μέσα από την λίμνη οι εικόνες των χιονισμένων βουνών των Αγράφων, τα διάσπαρτα στις πλαγιές χωριουδάκια καθώς και η θέα με τις καμινάδες των σπιτιών να καπνίζουν είναι μοναδικές.

Επιστρέφοντας στην βάση μας στα Καλύβια Πεζούλας θα επιδοθούμε στο άθλημα της τοξοβολίας.

Προτάσεις της trekking Hellas:

Στην περιοχή της Λ.Πλαστήρα το ομώνυμο φράγμα προκαλεί δέος. Επίσης η θέα της λίμνης από το παρατηρητήριο μετά τον οικισμό Ζυγογιαννέικα είναι πανοραμική. Σας προτείνουμε να επισπευτείτε τον Βοτανικό Κήπο στο Νεοχώρι απ' όπου μπορείτε να αγοράσετε τοπικά βότανα καθώς και τους γραφικούς καταρράκτες του Ανθοχωρίου.

Τιμή/άτομο:

105 € - Διαμονή-Hotel Οδυσσέας - Καλύβια Πεζούλας

130 € - Διαμονή Hotel Νεβρός - Νεοχώρι

Περιλαμβάνονται:

2 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε δίκλινα δωμάτια, Mountain bike παραλίμνιο, Canoe-kayak στη λίμνη Πλαστήρα, Τοξοβολία, Έμπειροι οδηγοί -συνοδοί, Απαραίτητος εξοπλισμός.

Ζητήστε πληροφορίες μέσω του Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και θα σας φέρουμε σε επαφή με τους διοργανωτές.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr