Η επιστροφή ενός Θρυλικού Coffee HouseΤο Café Museum – ένα από τα εκλεκτότερα παραδοσιακά καφέ της μητρόπολης της Αυστρίας, ανοίγει πάλι τις πύλες του τον Οκτώβριο του 2010. Οι λάτρεις του εκλεκτού καφέ-βιενουά θα δώσουν εδώ το πιο αρωματικό ραντεβού τους!

Ένας νέος «βωμός» προσελκύει τους πιστούς θαμώνες των βιενέζικων καφέ. Το Café Museum πρόκειται να ξανανοίξει τις πύλες του, ύστερα από το προσωρινό κλείσιμό του στα τέλη του 2009. Ο νέος ιδιοκτήτης είναι ο επιτυχημένος ιδιοκτήτης καφετεριών Berndt Querfeld, που ήδη λειτουργεί πέντε ακόμη coffee houses στην πόλη, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου Café Landtmann στη Ringstrasse. Tο Café Museum βρίσκεται σε κεντρική θέση, μεταξύ της Ringstrasse και της Naschmarkt, ένα μόλις βήμα από το κτίριο της Απόσχισης (Το κτίριο που απετέλεσε τον εκθεσιακό χώρο των Σετσεσιονιστών)

Το κλασικό βιενέζικο καφέ χρονολογείται από το 1899. Έφερε το ψευδώνυμο "Café Nihilism" λόγω του απλού, δίχως διακοσμήσεις εσωτερικού του, σε σχέδιο του Adolf Loos. Σύντομα καθιερώθηκε ως χώρος συνάντησης καλλιτεχνών και διανοούμενων, με τους Gustav Klimt, Oskar Kokoschka, Egon Shiele και Robert Musil να συγκαταλέγονται ανάμεσα στους θαμώνες. Το 1930, το εσωτερικό του Café Museum απέκτησε άνετους πάγκους και τραπέζια, σύμφωνα με σχέδια του αρχιτέκτονα Josef Zotti. Το καφέ ανακαινίστηκε σύμφωνα με τον αρχικό του σχεδιασμό το 2003, αλλά με μικρή επιτυχία. Οι ανακαινισμένες ταπετσαρίες θα επαναφέρουν την χαρακτηριστική βιενέζικη ατμόσφαιρα στο Café Museum, όταν ανοίξει ξανά τον Οκτώβριο του 2010.

Foto: © WienTourismus / Peter Koller

Info: Café Museum, Friedrichstrasse 6 / Operngasse (1ο διαμέρισμα), www.cafe-wien.at

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr