Εδέσματα με άρωμα Αμοργιανό θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες του Κυκλαδίτικου νησιού, την εβδομάδα 18- 24 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια μιας "γευστικής" διοργάνωσης που θα τέρψει τον ουρανίσκο και θα απογειώσει τις αισθήσεις όσων θα βρίσκονται στο νησί του Απέραντου Γαλάζιου. Οι Ημέρες Γαστρονομίας Αμοργού είναι μια γιορτή της τοπικής γαστρονομίας της Αμοργού, που εγκαινιάζεται φέτος τον Σεπτέμβριο και θα διεξάγεται κάθε χρόνο την ίδια περίοδο. Στα πλαίσια των εβδομαδιαίων εκδηλώσεων, Έλληνες και ξένοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη γαστρονομική κουλτούρα της Αμοργού, από το"χθες" μέχρι το "σήμερα"! Στόχος του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη και η προβολή των τοπικών συνταγών και προϊόντων. Παράλληλες διοργανώσεις θα διανθίσουν το φεστιβάλ, το οποίο συνδυάζεται με την εξίσου συναρπαστική εκδήλωση Authentic Big Blue 2017.

Εδέσματα με άρωμα Αμοργιανό θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες του Κυκλαδίτικου νησιού, την εβδομάδα 18- 24 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια μιας "γευστικής" διοργάνωσης που θα τέρψει τον ουρανίσκο και θα απογειώσει τις αισθήσεις όσων θα βρίσκονται στο νησί του Απέραντου Γαλάζιου. Οι Ημέρες Γαστρονομίας Αμοργού είναι μια γιορτή της τοπικής γαστρονομίας της Αμοργού, που εγκαινιάζεται φέτος τον Σεπτέμβριο και θα διεξάγεται κάθε χρόνο την ίδια περίοδο. Στα πλαίσια των εβδομαδιαίων εκδηλώσεων, Έλληνες και ξένοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη γαστρονομική κουλτούρα της Αμοργού, από το"χθες" μέχρι το "σήμερα"! Στόχος του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη και η προβολή των τοπικών συνταγών και προϊόντων. Παράλληλες διοργανώσεις θα διανθίσουν το φεστιβάλ, το οποίο συνδυάζεται με την εξίσου συναρπαστική εκδήλωση Authentic Big Blue 2017.

wineΗ Έκθεση Προϊόντων & Γαστρονομίας θα λειτουργήσει ως μια υπαίθρια αγορά. θα πραγματοποιηθεί στα Κατάπολα της Αμοργού και θα διαρκέσει καθ’ όλη την διάρκεια των Ημερών Γαστρονομίας. Οι ώρες λειτουργίας της θα είναι απογευματινές και θα ανακοινωθούν σύντομα. Σε αυτή θα συμμετάσχουν τόσο τοπικοί παραγωγοί, όσο και μαγαζιά του νησιού, ο καθένας με το δικό του περίπτερο. Στην έκθεση αυτή οι τοπικοί παραγωγοί καθώς και τα καταστήματα που θα επιλέξουν να συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα τους, να τα προβάλουν, να τα διαφημίσουν, αλλά και να τα πουλήσουν στους επισκέπτες.

Παράλληλα με την Έκθεση Προϊόντων & Γαστρονομίας θα διεξαχθεί και το γαστρονομικό Φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Αμοργού θα έχει τοπικό χαρακτήρα και θα αφορά την γαστρονομία της περιοχής, από την παράδοση και το σήμερα έως και το αύριο αυτής. Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ θα είναι ένα πάζλ από διάφορες εκδηλώσεις γύρω από την γαστρονομία: 

  • Θα διεξαχθεί Συνέδριο Γαστρονομίας στην Αιγιάλη της Αμοργού με θέμα την ταυτότητα και το μέλλον της κυκλαδίτικης κουζίνας και ειδικά εκείνη της Αμοργού με σπουδαίους καλεσμένους ομιλητές. Έχουν μέχρις στιγμής προσκληθεί και θα μιλήσουν οι: Γιώργος Πίττας, Δημήτρης Ρουσουνέλος, Μερόπη Παπαδοπούλου, Θοδωρής Λέλεκας, Νανά Δαρειώτη, Θάλεια Τσιχλάκη, Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, Δημήτρης Παπαζημούρης, κ.α. Η ημέρα του συνεδρίου Θα ανακοινωθεί σύντομα.
  • Στην Χώρα της Αμοργού θα πραγματοποιηθεί διήμερη εκδήλωση σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί με θέμα το κρασί και με καλεσμένα οινοποιεία, κυρίως από την ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου αλλά και κάποια αντιπροσωπευτικά απ’ όλη την Ελλάδα.photo by www arttable
  • Στο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, ο μάγειρας της γιορτής του ομώνυμου Πανηγυριού κ. Μενδρινός και το επιτελείο του θα μαγειρέψουν για τους συμμετέχοντες των Ημερών Γαστρονομίας Αμοργού. Πρόκειται ουσιαστικά για μια αναπαράσταση της μεγάλης γιορτής του νησιού, που λαμβάνει χώρα ανήμερα της γιορτής της Αγ. Παρασκευής τον Ιούλιο. Φέτος, ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου θα τιμήσει με την παρουσία του εκείνη την ημέρα, συνδράμοντας στην μεγάλη αυτή γιορτή.
  • Στον Ασφοντυλίτη Αμοργού, ένα εγκαταλειμμένο χωριό του νησιού στο οποίο λειτουργεί μόνο μια ταβέρνα χωρίς ρεύμα και μαγειρεύουν σε ξυλόφουρνο, ο επισκέπτης σεφ Νίκος Καραθάνος θα ετοιμάσει για 40 μόνο άτομα ένα μενού βασιζόμενο σε τοπικά προϊόντα του νησιού.
  • Παρουσίαση των βιβλίων του συγγραφέα Στέφανου Δάνδολου «Όταν θα δεις την θάλασσα» και των συγγραφέων Θάλειας Τσιχλάκη, Νανάς Δαρειώτη και Ανδρέα Ανδρουλιδάκη, με τίτλο «Του ανέμου και της αρμύρας», με θέμα τη γαστρονομική κουλτούρα και τον μαγειρικό πλούτο των Κυκλάδων. Οι δύο παρουσιάσεις θα γίνουν στα Θολάρια της Αμοργού, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.
  • Θα πραγματοποιηθεί φέτος τον Ιούλιο η κινηματογράφηση και κατόπιν η προβολή κατά την διάρκεια των Ημερών Γαστρονομίας Αμοργού του συνόλου των διεργασιών του πανηγυριού της Αγ. Παρασκευής, από τις προετοιμασίες έως και το κλείσιμο του. Το γύρισμα θα γίνει σε μορφή ντοκιμαντέρ και θα προσπαθήσει να αποτυπώσει το σύνολο του μεγαλείου αυτής της μεγάλης θρησκευτικής, αλλά και γαστρονομικής γιορτής της Αμοργού.

Οι εκδηλώσεις που αναφέρονται είναι μόνο ενδεικτικές, γι’ αυτό…. μείνετε συντονισμένοι!

Πληροφορίες: http://www.authenticbigblue.com/el/festival-gastronomias/

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr