Το adventure camp είναι ένα κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 11-16 ετών και πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στην SPORTCAMP. Μια  κατασκήνωση 11 ημερών, με περιορισμένο αριθμό θέσεων, θεματικές ημέρες και δραστηριότητες που θα σε συναρπάσουν!

Iδανικό για παιδιά 11 έως 16 ετών, το SPORTCAMP είναι ένα νέο ενδιαφέρον κατασκηνωτικό πρόγραμμα, ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά της ηλικίας αυτής, που συνδυάζει τη δράση και την περιπέτεια, το παιχνίδι και την γνωριμία με νέα σπορ, με τους καλύτερους προπονητές στις πιο σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, προσφέροντας μοναδικές καλοκαιρινές στιγμές, με εκδρομές σε βουνό και θάλασσα. Είναι η πρώτη αθλητική κατασκήνωση στην Ελλάδα, γνωστή για τα προγράμματα και τους πιστούς της φίλους για παραπάνω από 30 χρόνια! Διαθέτει τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την πραγματοποίηση και υλοποίηση αθλητικών και υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Το πρόγραμμα του adventure περιλαμβάνει ποικιλία δραστηριοτήτων  και προσφέρει καθημερινά στους κατασκηνωτές μια νέα εμπειρία.H κατασκήνωση βρίσκεται στο Λουτράκι Κορινθίας, με εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε πανέμορφες και ιστορικές τοποθεσίες της περιοχής. Εδώ διαμένουν οι κατασκηνωτές του adventure camp και πραγματοποιούνται αρκετές από τις δραστηριότητες του προγράμματος. Από τις κοντινές εκδρομές είναι τα Γεράνεια Όρη,που είναι κατάφυτα από πεύκα και με πλούσια θαμνώδη βλάστηση, προσφέρει μοναδική θέα και ποικιλία των διαδρομών για πεζοπορία και υπαίθριες δραστηριότητες στο βουνό! Το Ηραίον, είναι μια μαγευτική τοποθεσία λίγα χιλιόμετρα μετά την Περαχώρα Λουτρακίου και σε απόσταση πολύ κοντινή από τον Αρχαιολογικό Χώρο και τον Φάρο του Ηραίου. Στην Λίμνη Ηραίου, πραγματοποιούνται όλα τα θαλάσσια σπορ και το beach party των κατασκηνωτών. Τέλος, στον Ισθμό Κορίνθου οι κατασκηνωτές θα έχουν την δυνατότητα να ζήσουν την εμπειρία του διάπλου του Ισθμού και να γνωρίσουν την Ιστορία σχετικά με την διάνοιξης της Διώρυγας της Κορίνθου. Πρόκειται για μια εκπαιδευτική εκδρομή των κατασκηνωτών του adventure camp σε ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της Ελλάδας!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει

H ομάδα του adventure camp, συμμετέχει σε παιχνίδια γνωριμίας και δραστηριότητες team building πρωτότυπα συναρπαστικά παιχνίδια στρατηγικής, συνεργασίας και δεξιοτεχνίας που αναπτύσσουν το πνεύμα ομαδικότητας και ψυχαγωγίας.Το πρόγραμμα του adventure περιλαμβάνει ποικιλία δραστηριοτήτων και προσφέρει καθημερινά στους κατασκηνωτές μια νέα εμπειρία. Τα σπορ, η γυμναστική και το παιχνίδι, εξασφαλίζουν στα παιδιά σωματική άσκηση, ανάπτυξη των σωματικών ικανοτήτων και ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία τους. Τα περισσότερα παιδιά στην Ελλάδα, σπαταλούν τον ελεύθερό τους χρόνο, με δραστηριότητες οι οποίες περιορίζονται μέσα στο σπίτι και πιο συγκεκριμένα σε βιντεοπαιχνίδια και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Σε συνδυασμό με την κακή ποιοτική και ποσοτική διατροφή αρκετά προβλήματα υγείας εμφανίζονται σε πολύ νεαρή ηλικία. Με τα δεδομένα της σημερινής ζωής, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη συμμετοχής των παιδιών σε αθλητικές δραστηριότητες. Στην SPORTCAMP, οι κατασκηνωτές έρχονται σε πρώτη επαφή με τα σπορ και με την υποστήριξη των έμπειρων γυμναστών μας κάνουν τον αθλητισμό τρόπο ζωής, μέσα από το παιχνίδι. Στόχος είναι να βιώσει το παιδί μια ευχάριστη εμπειρία μέσω της άθλησης , η οποία θα το ενθαρρύνει να επιλέξει το άθλημα που του ταιριάζει και να το ακολουθήσει όταν θα επιστρέψει στην καθημερινότητά του.

Υπαίθριες Δραστηριότητες: Paintball, Αναρρίχηση σε φυσικό βράχο, Πεζοπορία, Ορεινή ποδηλασία, Τοξοβολία.

Αθλητικές Δραστηριότητες: Προπόνηση σε γυμναστήριο και fit test, Mini τουρνουά ποδοσφαίρου, basket και beach volley, Πολεμικές τέχνες, Μαθήματα racquet sports (tennis, ping pong, squash).

Water Sports: Μαθήματα Water Ski, Banana, Canoe- Kayak

Δραστηριότητες Αναψυχής: Διάπλους Ισθμού, Ολοήμερο Beach Party, Ψάρεμα, Scuba diving, Snorkeling, Spy games, Παιχνίδια Team Building.

Γιατί κατασκήνωση

Αρκετά παιδιά, κάθε χρόνο, επιλέγουν να περάσουν μέρος των καλοκαιρινών τους διακοπών σε μια κατασκήνωση. Κάποια απ' αυτά μεγαλώνουν μέσα στις κατασκηνώσεις αφού ξεκινούν από πολύ μικρή ηλικία ως κατασκηνωτές και συνεχίζουν ως ομαδάρχες αφού ενηλικιωθούν. Η κατασκήνωση ή αλλιώς παιδική εξοχή, αποτελεί μια μικρή κοινωνία διαφορετικών χαρακτήρων, κατασκηνωτών και στελεχών, την οποία χαρακτηρίζει η ομαδική ζωή στην φύση.

H ομάδα του adventure camp, συμμετέχει σε παιχνίδια γνωριμίας και δραστηριότητες team building πρωτότυπα συναρπαστικά παιχνίδια στρατηγικής, συνεργασίας και δεξιοτεχνίας που αναπτύσσουν το πνεύμα ομαδικότητας και ψυχαγωγίας.Η επιλογή των διακοπών ενός παιδιού σε μια οργανωμένη κατασκήνωση, προσφέρει σημαντικά οφέλη στα παιδιά και αποτελεί μια σημαντική παροχή για τους εργαζόμενους γονείς κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών. Το παιδί βιώνοντας ολόκληρο το 24ωρο για 3 περίπου εβδομάδες μακριά από τους γονείς μαθαίνει να ζει μόνο του, να ανεξαρτητοποιείται και εκδηλώνει σταδιακά την ατομική πρωτοβουλία. Μέσα στην ομάδα, αναπτύσσει το αίσθημα της συνυπευθυνότητας , πειθαρχεί την σκέψη και την βούληση και μαθαίνει να μοιράζεται.

Επιπλέον, στην κατασκήνωση τα παιδιά, έρχονται σε επαφή με την υπαίθρια ζωή και τον αθλητισμό. Διδάσκονται τα σπορ, διοργανώνουν και συμμετέχουν σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις παρέα με τους φίλους τους!prosfora-SPORTCAMP

Για πληροφορίες σχετικά με την δυνατότητα ξενάγησής σας στις εγκαταστάσεις και της γνωριμίας σας με τα στελέχη της κατασκήνωσης πατήστε εδώ
sport-camp3

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr