Εξερεύνηση της ψηλότερης κορυφής των Άλπεων

Εξερεύνηση του Mont Blanc στις Άλπεις, Ιούλιος 2013

Επιβλητικό, απαιτητικό, μοναδικό, ίσως το πρώτο όνειρο κάθε ορειβάτη. Δεν είναι τυχαίο που η έννοια της λέξης "Αλπινισμός" χρησιμοποιείται παγκοσμίως στην ορειβατική ορολογία και φυσικά προέρχεται από τα βουνά των Άλπεων. Ατελείωτες διαδρομές κάθε επιπέδου, παγετώνες, φαράγγια, ορμητικά ποτάμια και απέραντα δάση συνθέτουν εικόνες εκπληκτικής ομορφιάς. Η ορειβατική αποστολή στο Λευκό Όρος οργανώνεται, σχεδιάζεται και υλοποιείται για 11η συνεχή χρονιά από τον επαγγελματία οδηγό βουνού Παναγιώτη Κοτρωνάρο και περιλαμβάνει την ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή των Άλπεων, Mont Blanc 4.808m διαμέσου της κλασσικής διαδρομής (Gouter ridge). Αναχωρούμε Ιούλιο 2013!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Δευτέρα 15.07.13 ↔ Συνάντηση στις 06.00πμ στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Αναχώρηση στις 07.30πμ με την πτήση LX1843 της Swiss Airlines για Γενεύη (μέσω Ζυρίχης). Άφιξη στη Γενεύη στις 09:20πμ τοπική ώρα. Μεταφορά με minibus στο Chamonix (1,5ωρ). Άφιξη στο Chamonix στις 11.30μμ. Διαμονή στο ξενοδοχείο Hotel Prieuré ***. 14.30-18.30μμ: Αγορές εξοπλισμού από όσους συμμετέχοντες χρειάζονται υλικά. Επίσκεψη στο κέντρο ενημέρωσης (Maison de la Montagne) για να πληροφορηθούμε τα τελευταία νέα για τον καιρό και τις συνθήκες που επικρατούν στο βουνό. Ώρα 19.00μμ: συγκέντρωση στο σαλέ, έλεγχος εξοπλισμού ανάβασης. Ενημέρωση για το πρόγραμμα, διαδρομές στο Mont Blanc, πρόληψη της νόσου του βουνού.

Εξερεύνηση του Mont Blanc στις Άλπεις, Ιούλιος 2013Τρίτη 16.07.13 ↔ Πρόσβαση με λεωφορείο (09.00πμ) μέχρι το χωριό Les Houches (1.007m). Από εκεί παίρνουμε τελεφερίκ ως το Bellevue (1.800m) και τρενάκι μέχρι την τοποθεσία Nid d Aigle (2.364m). Πορεία με αργό ρυθμό, μέχρι το καταφύγιο Tete Rousse 3.167m (3ωρ). Διαμονή στο νέο καταφύγιο το οποίο διαθέτει οργανωμένη κουζίνα και εστιατόριο.

Τετάρτη 17.07.13 ↔ Πορεία σε βραχώδη ράχη (Gouter Ridge) με κατά τόπους περάσματα II & III βαθμού (scrambling) μέχρι το καταφύγιο Gouter 3.817m (4ωρ). Η διαδρομή είναι εξοπλισμένη με συρματόσχοινα και μεταλλικές σκάλες στα εκτεθειμένα σημεία ( via ferrata). Διαμονή στο καταφύγιο Gouter το οποίο διαθέτει οργανωμένη κουζίνα και εστιατόριο.

Πέμπτη 18.07.13 ↔ Εγερτήριο και πρωινό στις 02.00πμ. Αναχώρηση με φακούς κεφαλής στις 03.00πμ. Ανάβαση στην κορφή του Mont Blanc 4.808m (6-7ώρ) διαμέσου της κλασσικής διαδρομής (Gouter ridge) και της κόψης Bosses. Κατάβαση στο καταφύγιο Gouter (3ωρ). Μικρό διάλειμμα και συνέχιση της κατάβασης σε βραχώδη ράχη (3ω) μέχρι το καταφύγιο Tete Rousse όπου και διανυκτέρευση.

Παρασκευή 19.07.13 ↔ Επιπλέον ημέρα κορυφής σε περίπτωση κακοκαιρίας. Διαν/ση στο καταφύγιο Tete Rousse 3.167m, ή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια ή σαλέ στο Chamonix (αν η κορυφή γίνει στις 19/7/11).

Εξερεύνηση του Mont Blanc στις Άλπεις, Ιούλιος 2013Σάββατο 20.07.13 ↔ Κατάβαση μέχρι το σταθμό Nid Aigle 2.372m (2-3ωρ). Από εκεί με τραινάκι (10.25πμ) και στη συνέχεια με τελεφερίκ κατεβαίνουμε στο Les Houses απ όπου επιστρέφουμε στο Chamonix. Το απόγευμα είναι ελεύθερο για ξεκούραση, ψώνια στο Chamonix ή επίσκεψη στο Μουσείο Αλπινισμού. Σε περίπτωση που η κορυφή γίνει σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 19/7/11, τότε η σημερινή μέρα θα είναι ελεύθερη στο Chamonix ή εναλλακτικά οι συμμετέχοντες μπορούν να ανέβουν με τελεφερίκ στην Aiguille du Midi (3.842m) ή να επισκεφτούν τον παγετώνα της Mer de Glace παίρνοντας τον οδοντωτό σιδηρόδρομο ως την τοποθεσία Montever (1.913m. Διαν/ση στο Hotel Prieuré *** στο Chamonix. Το ξενοδοχείο βρίσκεται 5' από το κέντρο του Chamonix και διαθέτει οργανωμένο SPA με υδομασάζ, χαμάμ & σάουνα (περιλαμβάνονται στη τιμή)

Κυριακή 20.07.12 ↔ Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια αναχώρηση στις 08.00πμ με minibus για το αεροδρόμιο της Γενεύης. Πτήση αρ. LX2809 της Swiss Airlines στις 11.25πμ και άφιξη στο Ελ. Βενιζέλος στις 15.05μμ. Λήξη ταξιδιού.

Προϋποθέσεις

Ορειβατική εμπειρία στην κίνηση σε χιονισμένο πεδίο και τη χρήση κραμπόν-πιολέ, καλή φυσική κατάσταση, εξοπλισμός χειμερινού βουνού.

Μετακινήσεις

Αεροπορικώς μέχρι Γενεύη και από εκεί με λεωφορείο (minibus) μέχρι το Chamonix (1,5ώρα). Για τις τοπικές μετακινήσεις χρησιμοποιούνται αστικά λεωφορεία, τελεφερίκ και ο οδοντωτός σιδηρόδρομος του Mont Blanc.

Διαμονή

Η διαμονή γίνεται σε ξενοδοχεία 3*** στην περιοχή του Chamonix ενώ στο βουνό στα καταφύγια Tete Rousse & Gouter.

Κόστος:

1.450 € (με αεροπορικά εισητήρια Αθήνα-Γενεύη-Αθήνα), 1.100 € (αν επιθυμείτε να ταξιδέψετε στο Chamonix με δικό σας μέσο)

Περιλαμβάνονται

Εξερεύνηση του Mont Blanc στις Άλπεις, Ιούλιος 2013• Έλληνας αρχηγός αποστολής-οδηγός βουνού • αεροπορικά εισιτήρια απευθείας Αθήνα-Γενεύη με επιστροφή • φόροι αεροδρομίων & προσαυξήσεις καυσίμων • μεταφορά με minibus από το αεροδρόμιο της Γενεύης στο Chamonix με επιστροφή • τρείς (3) διαν/σεις στο Hotel Prieuré (3*) στο Chamonix σε δίκλινα δωμάτια με πρωϊνό • δύο (2) διαν/σεις στο καταφύγιο Tete Rousse (3.167m) με δείπνο & πρωϊνό • μια (1) διαν/ση στο καταφύγιο Gouter (3.817m) με δείπνο & πρωϊνό • μεταφορά με τελεφερίκ Les Houches - Bellevue (1.800m) με επιστροφή • μεταφορά με οδοντοτό σιδηρόδρομο Bellevue - Nid d' Aigle (2.365m) με επιστροφή • αμοιβές συνοδών, εκπαιδευτών & οδηγών βουνού • ασφάλεια διάσωσης στο βουνό • ιατροφαρμακευτική ασφαλιστική κάλυψη ζωής ή ατυχήματος (Alico AIG Life) • ασφάλεια αερομεταφοράς (έως 1.000€) σε περίπτωση ατυχήματος (Alico AIG Life) • αναμνηστικό δίπλωμα (πιστοποιητικό ανάβασης στο Elbrus).

ΔΕΝ περιλαμβάνονται

- αναψυκτικά, οινοπνευματώδη ποτά & εμφιαλωμένα νερά - γεύματα & δείπνα στο Chamonix - ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ

Επικοινωνήστε στο 210 60 30 093 ή στείλτε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., επισημαίνοντας ότι διαβάσατε για το ταξίδι "Εξερεύνηση του Mont Blanc στις Άλπεις, Ιούλιος 2013" στο www.travelpassion.gr

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr