Διήμερα adventure αποδράσεων στα Γρεβενά

Πορτίτσα, Γρεβενά. Δράση και διασκέδαση

Εκδρομές jeep safari ή ορμητικές καταβάσεις ποταμού; Πεζοπορία στη φύση ή trekking στα μονοπάτια των Γρεβενών; Όποια και αν είναι η προτίμησή σας, ένα διήμερο προσφοράς, όλο δράση και διασκέδαση σας περιμένει, στο φιλόξενο ορεινό τοπίο της Δυτικής Μακεδονίας.

Η Δυτική Μακεδονία είναι ένας φιλόξενος τόπος, με αυθεντικούς ανθρώπους, παραδοσιακά χωριά, ιστορικά μνημεία πέτρινα γεφύρια και παρθένα φύση. Ο Εθνικός δρυμός της Βάλια Κάλντα, η οροσειρά του Όρλιακα (προστατευόμενη περιοχή), τα φαράγγια της Πορτίτσας και του Κλέφτη, το Χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας και οι διαδρομές των ποταμών Βενέτικου και Αλιάκμονα επιφυλάσσουν στους λάτρεις του τουρισμού υπαίθρου μία συναρπαστική απόδραση.

Rafting στο Βενέτικο Α

Ράφτινγκ στο Βενέτικο. Φωτό Trekking HellasΣυνολικό μήκος διαδρομής: 12 Km

Βαθμός δυσκολίας: 3ου

Διάρκεια κατάβασης: περίπου 2 ώρες

Υλοποίηση: Κάθε Σαββατοκύριακο (από Οκτώβριο μέχρι Μάιο)

Διάρκεια δραστηριότητας: περίπου 4 ώρες


Μια όμορφη διαδρομή στον ποταμό Βενέτικο που ξεκινάει από την γέφυρα ανάμεσα στα χωριά Τρίκωμο – Μοναχίτι. Μια κατάβαση με φουσκωτή βάρκα σε ένα εντυπωσιακό ποτάμι με rapid 3ου βαθμού πλούσιο σε πτηνοπανίδα και χλωρίδα. Η διαδρομή μας γίνεται εντυπωσιακότερη όταν συναντάμε τα 4 πέτρινα γεφύρια 16ου και 17ου αιώνα που δεσπόζουν στο πανέμορφο τοπίο και ενώνουν τις δυο όχθες του ποταμού. Περνάμε κάτω από το δίτοξο γεφύρι Καγκέλια, το τρίτοξο γεφύρι του Αζίζ Αγά που το πέτρινο τόξο του είναι το μεγαλύτερο στη Μακεδονία, το γεφύρι του Σταυροπόταμου με της 4 καμάρες του και το πεντάτοξο γεφύρι του Σπανού και καταλήγουμε στη βάση μας.

Τιμή κατ'άτομο: 50€ (Περιλαμβάνει: Πλήρης εξοπλισμός Rafting (βάρκα, σωσίβια, κουπιά, κράνη, στολές κ.λ.π.), έμπειρος οδηγός – συνοδός Rafting, μεσημεριανό ελαφρύ γεύμα. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας: Δεύτερο ζευγάρι παπούτσια, μαγιό ή εσώρουχα που θα βραχούν, πετσέτα.)

Rafting στο Βενέτικο B

Ράφτινγκ στο Βενέτικο. Φωτό Trekking HellasΣυνολικό μήκος διαδρομής: 8 Km

Βαθμός δυσκολίας: 2ου

Διάρκεια κατάβασης: περίπου 2 ώρες

Υλοποίηση:·Κάθε Σαββατοκύριακο (από Οκτώβριο μέχρι Μάιο)

Διάρκεια δραστηριότητας: περίπου 4 ώρες

Ένα όμορφο τμήμα του ποταμού Βενέτικου που ξεκινάει από την γέφυρα Ελευθεροχωρίου διασχίζοντας το φαράγγι με τους μετεωριτικούς λίθους. Στη διαδρομή συναντάμε σπάνια είδη της πτηνοπανίδας. Δύο από αυτά προέρχονται από την οικογένεια των Ερωδιών, ο Μαυροπελαργός και ο Σταχτοτσικνιάς. Άλλα είδη που συναντάμε είναι οι Κορμοράνοι, Αγριόπαπιες κ.α. Η διαδρομή μας έχει στροφές με ενδιαφέροντα περάσματα 2ου βαθμού και καταλήγει στο χωριό Αγάπη στο σημείο που ο Βενέτικος σμίγει με τον Αλιάκμονα.

Τιμή κατ'άτομο: 40€ (Περιλαμβάνει: Πλήρης εξοπλισμός Rafting (βάρκα, σωσίβια, κουπιά, κράνη, στολές κ.λ.π.), έμπειρος οδηγός – συνοδός Rafting, μεσημεριανό ελαφρύ γεύμα. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας: Δεύτερο ζευγάρι παπούτσια, μαγιό ή εσώρουχα που θα βραχούν, πετσέτα.)

Διαδρομή με 4X4 στα πέτρινα γεφύρια των Γρεβενών

Πορτίτσα. Στάση για χιονοπόλεμοΔιάρκεια δραστηριότητας: 3-3 1/2 ώρες περίπου

Κατώτατο όριο ηλικίας: 12 ετών

Υλοποίηση: Κάθε Σαββατοκύριακο

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 4 άτομα

Πρόκειται για μια περιήγηση στον χρόνο και την φύση των Γρεβενών μέσα από τα Πέτρινα Γεφύρια. Τα αριστουργήματα αυτά της λαϊκής αρχιτεκτονικής τέχνης του προηγούμενου αιώνα στέκουν εκεί για αιώνες να μας θυμίσουν άλλες εποχές. Το οδοιπορικό μας ξεκινάει από το πιο εντυπωσιακό των γεφυριών, το γεφύρι του Αζίζ Αγά με το μεγαλύτερο ύψος σε ολόκληρη την Μακεδονία (15μ.). Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το δίτοξο γεφύρι στα Καγκέλια επίσης στο χωριό Τρίκωμο. Μετά το Τρίκωμο θα κατευθυνθούμε προς το χωριό Σπήλαιο και το πανέμορφο γεφύρι της Πορτίτσας που δεσπόζει στην είσοδο του ομώνυμου φαραγγιού. Για το τέλος της περιήγησης μας έχουμε αφήσει το γεφύρι του Ζιάκα (ή Τουρκογέφυρο) χτισμένο στο ποταμό Βελονιά παραπόταμο του Βενέτικου.

Τιμή κατ' άτομο: €50 (Περιλαμβάνονται: τοπικές μετακινήσεις στα γεφύρια με οχήματα 4x4, συνοδοί ξεναγοί, πικ-νικ στη διάρκεια της εκδρομής (πίτες, σαλάτα, τυριά, κρασί).

ΠΡΟΣΦΟΡΑ για ένα διήμερο στα Γρεβενά

Η Trekking Hellas Γρεβενών και οι συνοδοί της, έχουν να σας προτείνουν πολλές εναλλακτικές προτάσεις για να περάσετε τις ημέρες σας στα Γρεβενά. Επισκέψεις σε παραδοσιακά χωριά, και δραστηριότητες στην φύση με τα αγαπημένα σας σπορ σε μια από τις πλέον όμορφες περιοχές της πατρίδας μας.

Ενδεικτικό Αναλυτικό Πρόγραμμα

Σάββατο: Άφιξη στη περιοχή και τακτοποίηση στους ξενώνες που έχουμε κρατήσει για εσάς.

Κυριακή: Η ημέρα μας ξεκινάει με μια 40λεπτη πεζοπορία κατηφορίζοντας για το γεφύρι της Πορτίτσας σε ένα πετρόκτιστο λευκό μονοπάτι κρυμμένο ανάμεσα στο θαμνώδες φυτό «Πυξάρι». Στο τέλος της πεζοπορίας μας καταλήγουμε στο πανέμορφο γεφύρι της πορτίτσας και βλέπουμε το φαράγγι με τους πανύψηλους βράχους ,150-200 μέτρα. Μετά από την ξεκούραση μας παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής ακολουθώντας διαφορετική διαδρομή αλλά καταλήγοντας και πάλι στην πλατεία του χωριού Σπήλαιο.

Τιμή /άτομο: 50€- Διαμονή στον ξενώνα «Ράπτης» στο Τρίκωμο, 50€- Διαμονή στον ξενώνα «La Casa Calda» στην Κρανιά, 55€- Διαμονή στο ξενοδοχείο «Λεωνίδας» 3* στους Φιλιππαίους

Περιλαμβάνει: 1 διανυκτέρευση με πρωινό σε δίκλινα δωμάτια, το περπάτημα στην Πορτίτσα, Έμπειρος οδηγός-συνοδός , σνακ, απαραίτητος εξοπλισμός, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Πληροφορίες: TREKKING HELLAS, http://www.trekking.gr/

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr