Βερολίνο: Ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός της Ευρώπης

Τρίτος κορυφαίος προορισμός διακοπών στην Ευρώπη με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη ανάμεσα σε 15 δημοφιλείς πρωτεύουσες, αναδεικνύεται για άλλη μια χρονιά το Βερολίνο, σύμφωνα με έκθεση της European Cities Marketing (ECM), του δικτύου οργανισμών τουριστικής προβολής Ευρωπαϊκών πόλεων, που εδρεύει στη Γαλλία.

Η EMC αντιπροσωπεύει 100 πόλεις σε 32 Ευρωπαϊκά κράτη και κάθε χρόνο δημοσιεύει τα αποτελέσματα της έρευνας "The European Cities Marketing Benchmarking Report", που εκπονείται από το Πανεπιστήμιο MODUL της Βιέννης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης, το Βερολίνο παρουσιάζει την ταχύτερη ανάπτυξη, με αύξηση 11,4% στον αριθμό διανυκτερεύσεων συγκριτικά με το Λονδίνο και το Παρίσι, που για την ίδια περίοδο παρουσίασαν ποσοστά αύξησης 3,1% και 0,1% αντίστοιχα. Έτσι, κερδίζει επάξια μια θέση ανάμεσα στους 3 κορυφαίους Ευρωπαϊκούς προορισμούς.

"Η 3η θέση αποτελεί μια μεγάλη διάκριση για την πόλη του Βερολίνου, που ξεχωρίζει για τον κοσμοπολίτικο αέρα μιας πολύ μοντέρνας, πρωτοποριακής και νεανικής πόλης, που προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο", δήλωσε ο Burkhard Kieker, Διευθύνων Σύμβουλος του γραφείου τουριστικής προβολής visitBerlin. "Το μέλλον μας ως τουριστικός προορισμός βασίζεται σε ένα μεγάλο ποσοστό σε διεθνή συνέδρια και εκθέσεις και στην στόχευση σε συγκεκριμένα target groups."

Βερολίνο: Ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός της ΕυρώπηςΠαράλληλα, η γερμανική πρωτεύουσα παρουσιάζει μακροπρόθεσμη δυναμική ανάπτυξης, καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια η μέση ετήσια αύξηση διανυκτερεύσεων είναι 8,8%. Το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών της το 2012 προήλθε από εκτός Γερμανίας χώρες.

Ένας από τους κύριους λόγους αυτής της ανοδικής εξέλιξης είναι η εξαιρετική σχέση ποιότητας- τιμής, είτε πρόκειται για μια επίσκεψη σε ζωολογικό κήπο είτε για περιήγηση με τουριστικό λεωφορείο. Όταν δηλαδή, σε άλλες πόλεις της Ευρώπης το εισιτήριο εισόδου σε ένα ζωολογικό κήπο είναι €14.20, στο Βερολίνο είναι μόνο €13, ενώ μια διαδρομή με "hop-on/hop-off" λεωφορείο που κοστίζει €15, είναι πολύ πιο οικονομική από μια αντίστοιχη περιήγηση στη Μαδρίτη, το Άμστερνταμ ή αλλού στη Γερμανία. Για να ρίξουμε και μια ματιά στις υπόλοιπες πόλεις της Ευρώπης:

Πόλη    -    Αριθμός διαν/σεων '12    -    Σύγκριση 2011/'12    -    Κατάταξη 2011/12

Βερολίνο: Ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός της ΕυρώπηςΠηγή: European Cities Marketing

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr